Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η φούσκα... ξεσκεπάζεται - Η JP Morgan υποβαθμίζει σε «ουδέτερη» τη σύσταση για τις ελληνικές μετοχές, προτιμά ομόλογα

Η φούσκα... ξεσκεπάζεται - Η JP Morgan υποβαθμίζει σε «ουδέτερη» τη σύσταση για τις ελληνικές μετοχές, προτιμά ομόλογα
Πλήγμα από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα η οποία στρέφεται... στη Νότια Αφρική
Σχετικά Άρθρα
Σε «neutral» (ουδέτερη) από «overweight» υποβάθμισε η JP Morgan τη σύσταση στους επενδυτές για τις μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για το δεύτερο εξάμηνο του 2024.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα δικαιολογεί την απόφασή της επικαλούμενη αντιστάθμισμα στο χαρτοφυλάκιο για την περιοχή CEEMEA (Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), καθώς πλέον προτιμάει το χρηματιστήριο της Νότιας Αφρικής (αναβαθμίστηκε από underweight σε overweight).
Στην ίδια μοίρα και η χρηματιστηριακή αγορά της Πολωνίας, η οποία υποβαθμίστηκε σε underweight (από neutral).
Οι υπόλοιπες αγορές της περιοχής με σύσταση overweight είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ ουδέτερη σύσταση παρουσιάζουν επίσης η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ.
Την ίδια στιγμή, η JP Morgan συστήνει θέση «long» θέση στα ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ γενικότερα διατηρεί σύσταση overweight. Επίσης, αναμένει υποχώρηση του spread στα ελληνικά ομόλογα έναντι του 10ετούς κρατικού γερμανικού -στις 115 μονάδες για να σταθεροποιηθεί στις 120 μονάδες βάσης μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2025.
Η Ελλάδα αποτελεί μια καλή επιλογή, αντανακλώντας τη σχετική πολιτική σταθερότητα της χώρας και τα ισχυρά μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη της, σχολιάζει η τράπεζα.
Στο διεθνές περιβάλλον των αγορών, η JP Morgan αναφέρει ότι το περιβάλλον είναι πιο δύσκολο για τις μετοχές σε σύγκριση με τις αρχές του έτους, διότι η Federal Reserve (Fed) δεν προχώρησε στις μειώσεις επιτοκίων που ανέμεναν οι επενδυτές. Μάλιστα, προειδοποιεί πως η Fed δεν αποκλείεται να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα, προκαλώντας επιβράδυνση στην αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.
Συγκρίνοντας τις τρέχουσες τιμές των μετοχών παγκοσμίως με βάση τον MSCI, η τράπεζα θεωρεί φουσκωμένες τις αγορές, καθώς οι τιμές δεν δικαιολογούνται με βάση τα εταιρικά κέρδη.
JPMORGAN.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης