Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Προειδοποιεί τη Γαλλία με υποβάθμιση αν δεν εφαρμοστούν μέτρα λιτοτητας

Moody’s: Προειδοποιεί τη Γαλλία με υποβάθμιση αν δεν εφαρμοστούν μέτρα λιτοτητας
Γρίφος το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός και το εάν μία αριστερή κυβέρνηση θα εφαρμόσει μέτρα λιτότητας
Σχετικά Άρθρα
Τον κώδωνα της υποβάθμισης χτύπησε για τη Γαλλία η Moody’s, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της τρέχουσας βαθμολογίας (Aa2, σταθερό outlook) την εφαρμογή μέτρων λιτότητας που θα μειώσουν το υπέρογκο δημοσιονομικό έλλειμμα (5,5% του ΑΕΠ το 2023).
Γρίφος παραμένει το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας όταν και αν παραιτηθεί εν τέλει ο Gabriel Attal, αλλά και το εάν μία αριστερή κυβέρνηση του Νέου Λαϊκού Μετώπου θα εφαρμόσει μέτρα λιτότητας. Οι ίδιοι οι βουλευτές της αριστερής συμμαχίας, δεν μπορούν να συμφωνήσουν στο ποιον θα προτείνουν ως πρωθυπουργό στον πρόεδρο Emmanuel Macron.
Η συμμαχία της Αριστεράς αποκλείει την διεύρυνση της πολιτικής τους βάσης προς την κεντροδεξιά, αν και δεν διαθέτουν παρά 190 έδρες και βρίσκονται πολύ μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία των 289.
Η συμμαχία θέλει να ανατρέψει πολλές από τις βασικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Emmanuel Macron, αρχίζοντας από την αντιδημοφιλή συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Επιδιώκει επίσης την κατάργηση νόμου περί μετανάστευσης και της τελευταίας μεταρρύθμισης για το επίδομα ανεργίας, καθώς και την αύξηση των κατώτατου μισθού.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης σχολιάζει πως «είναι βέβαιο ότι η ψήφιση νόμων θα είναι δύσκολη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης