Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζει την Τράπεζα Κύπρου σε Βaa1, με σταθερό outlook

tags :
Moody's: Αναβαθμίζει την Τράπεζα Κύπρου σε Βaa1, με σταθερό outlook
Η Τράπεζα Κύπρου ενίσχυσε περαιτέρω τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας τα τελευταία τρίμηνα.

Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου σε Baa1, από Baa3, προχώρησε η Moody’s Ratings.
Οι προοπτικές για τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις της τράπεζας και τις αξιολογήσεις μη εξασφαλισμένου χρέους της τράπεζας άλλαξαν σε σταθερές, από θετικές.
Η αναβάθμιση αποτυπώνει τις συνεχιζόμενες βελτιώσεις στο προφίλ φερεγγυότητας της Τράπεζας Κύπρου σε συνδυασμό με την αυξημένη προστασία που παρέχεται στους καταθέτες της τράπεζας, μετά την πρόσφατη έκδοσή της για μη εξασφαλισμένο χρέος.
Η Τράπεζα Κύπρου ενίσχυσε περαιτέρω τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας τα τελευταία τρίμηνα.
Από τον Μάρτιο του 2024, η Τράπεζα Κύπρου ανέφερε υψηλό εποπτικό δείκτη κεφαλαίου CET1 17,1%, από 15,6% τον Ιούνιο του 2023, τη στιγμή της τελευταίας αναβάθμισής της.
Τα κεφάλαια της Τράπεζας Κύπρου θα συνεχίσουν να αυξάνονται με τη στήριξη της βελτιωμένης εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου.
Η Τράπεζα Κύπρου έχει καταφέρει να διανύσει μια περίοδο υψηλότερου πληθωρισμού και επιτοκίων, χωρίς επιπτώσεις στο προφίλ ποιότητας του ενεργητικού της.
Η Moody’s Ratings εκτιμά ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να βελτιώνει την ποιότητα του ενεργητικού της με τα προβληματικά δάνεια να μειώνονται περίπου στο 3% του συνόλου των δανείων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας της τράπεζας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης