Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Στον πάτο του «junk» η Intrum, υποβαθμίζεται σε CC η αξιολόγηση

tags :
Fitch: Στον πάτο του «junk» η Intrum, υποβαθμίζεται σε CC η αξιολόγηση
Υποβαθμίσεων και προβλημάτων συνέχεια
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα υποβάθμιση της -μακροπρόθεσμης- πιστοληπτικής ικανότητας της σουηδικής Intrum ΑΒ, μέσα σε μόλις 4 μήνες, προχώρησε η Fitch Ratings.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε σε CC από CCC την αξιολόγηση, δύο μόλις επίπεδα -μεσολαβεί το C- από το καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (Restricted Default, RD).
Η υποβάθμιση έρχεται μετά την ανακοίνωση της Intrum ότι έχει συνάψει δεσμευτική συμφωνία με την πλειοψηφία των ομολογιούχων της και αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο αναδιάρθρωσης των εκκρεμών ομολόγων, η οποία θα μπορούσε να εκληφθεί ως προβληματική ανταλλαγή χρέους, σύμφωνα με τη Fitch.
«Η Intrum έχει αποπληρώσει το ομόλογό της 469 εκατ. ευρώ που έληγε στις 15 Ιουλίου 2024. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι πιθανή μια επικείμενη αθέτηση υποχρεώσεων κάποιου είδους σύμφωνα με τα κριτήριά μας, καθώς η υψηλή μόχλευση της Intrum, σε συνδυασμό με περιορισμένη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και η προτεινόμενη αναδιάρθρωση του χρέους, θα έχουν ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση των όρων για τους πιστωτές. Η Intrum βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πιστωτές της από την ανακοίνωσή της στις 14 Μαρτίου 2024 ότι είχε διορίσει χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να αντιμετωπίσουν τη δομή του χρέους της», αναφέρεται στην έκθεση. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης