Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Τα γεγονότα «κλειδιά» που θα επηρεάσουν τους Ευρωπαίους επενδυτές το 2013 - Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο μπαράζ εκλογικών αναμετρήσεων σε Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία - Τι περιμένει η Ελλάδα

tags :
Credit Suisse: Τα γεγονότα «κλειδιά» που θα επηρεάσουν τους Ευρωπαίους επενδυτές το 2013 - Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο μπαράζ εκλογικών αναμετρήσεων σε Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία - Τι περιμένει η Ελλάδα
Τα γεγονότα «κλειδιά» που θα επηρεάσουν τους Ευρωπαίους επενδυτές το 2013, ανά τρίμηνο, παρουσιάζουν οι αναλυτές της Credit Suisse.Στο επίκεντρο οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Κύπρο, Ιταλία και Γερμανία.
Σημαντικές οι εξελίξεις για την Ελλάδα, καθώς μετά την επανεκλογή Merkel αναμένει οριστική λύση για το ελληνικό χρέος.
Για τον μήνα που διανύουμε, ξεχωρίζουν οι εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας στη Γερμανία στις 20 Ιανουαρίου, αλλά και η συνεδρίαση Eurogroup / Ecofin στις 21-22 Ιανουαρίου.
Μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Φεβρουάριος, καθώς στις 17 του μήνα θα διεξαχθούν οι κυπριακές προεδρικές εκλογές, ενώ στις 24-25 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι τοπικές κι εθνικές εκλογές στην Ιταλία, το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους Ευρωπαίους εταίρους.  Στις 7-8 του μήνα θα πραγματοποιηθεί και η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τους μήνες Μάρτιο κι Απρίλιο, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων.
Κατά τη διάρκεια του β΄τριμήνου, ξεχωρίζει η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις 27 και 28 Ιουνίου, καθώς και μια σειρά από δημοπρασίες ομολόγων στις χώρες της περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Όσον αφορά το γ΄τρίμηνο, αναμφισβήτητα το γεγονός που ξεχωρίζει είναι οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, στις 22 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται άνετη επανεκλογή της Καγκελαρίου Merkel. Οι εκλογές αποκτούν βαρύνουσα σημασία, καθώς πληθώρα αναλυτών εκτιμά ότι μετά την επανεκλογή Merkel, θα ξεκαθαρίσει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, ενδεχομένως μέσω μιας νέας διαγραφής του χρέους.
Τέλος, στο δ΄τρίμηνο του έτους, ξεχωρίζουν οι Σύνοδοι Κορυφής της Ε.Ε. στις 24-25 Οκτωβρίου και 19-20 Δεκεμβρίου.

Στον παρακάτω πίνακα η Credit Suisse παρουσιάζει αναλυτικά το τριμηνιαίο ημερολόγιο των γεγονότων




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης