Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Στον πάτο του junk η Intrum, υποβαθμίζεται σε Caa3

tags :
Moody's: Στον πάτο του junk η Intrum, υποβαθμίζεται σε Caa3
Οι προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) είναι «υπό εξέλιξη»
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα υποβάθμιση της Intrum AB -μητρικής της Intrum Hellas- προχώρησε η Moody's, βάζοντας ακόμη πιο βαθιά μέσα στην κλίμακα «junk» την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας. 
Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση υποβαθμίστηκε σε Caa3 -από Caa2- για το μη εξασφαλισμένο χρέος, ενώ η πιστοληπτική ικανότητα ορίστηκε σε Caa2 -από Caa1.
Μάλιστα, οι προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) είναι «υπό εξέλιξη».
Η υποβάθμιση της Intrum αντανακλά την άποψη ότι μετά την αναδιάρθρωση και μετά τη μερική πώληση χαρτοφυλακίου στην Cerberus με μείωση του EBITDA σε περίπου 10,5 δισεκ. SEK μέχρι το τέλος του έτους 2024, η κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας θα παραμείνει αστήρικτη. Λαμβάνοντας υπόψη το ονομαστικό χρέος 57,7 δισ. SEK από το δεύτερο τρίμηνο του 2024 -μειωμένο μερικώς κατά 7,2 δισ. SEK έσοδα από την πώληση στην Cerberus- ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναμένει η μόχλευση (ακαθάριστο χρέος/EBITDA) να παραμείνει υψηλή γύρω στα 5,5-6x.
«Η αναδιάρθρωση, την οποία θεωρούμε ότι συνεχίζεται, θα υποστηρίξει τη φιλόδοξη στρατηγική επανατοποθέτηση της Intrum. Για την επίτευξη των οικονομικών της στόχων το 2025-2026 πιθανότατα θα απαιτηθεί σημαντική αύξηση του όγκου των υπηρεσιών, παράλληλα με την επιτυχή εφαρμογή σημαντικών μέτρων μείωσης του κόστους. 
Η υπό εξέλιξη προοπτική αντικατοπτρίζει τις αβεβαιότητες σχετικά με τους κινδύνους εκτέλεσης της στρατηγικής τροποποίησης του επιχειρηματικού της μοντέλου από την Intrum προς μια εταιρεία είσπραξης χρεών που εστιάζει στην εξυπηρέτηση του κεφαλαίου», σχολιάζει η Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης