Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κυβερνούν στ’ αλήθεια οι πολιτικοί; - Σε εξέλιξη πραξικόπημα από την ανελεύθερη τεχνοκρατία των παγκόσμιων ελίτ

Κυβερνούν στ’ αλήθεια οι πολιτικοί; - Σε εξέλιξη πραξικόπημα από την ανελεύθερη τεχνοκρατία των παγκόσμιων ελίτ
Ο Λευκός Οίκος διοικείται από αόρατο, μη εκλεγμένο προσωπικό, που λειτουργεί στη σκιά και είναι υπόλογο μόνο στις ελίτ
Ο πρόεδρος Biden δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τότε που ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή του, την περασμένη Κυριακή.
Η «παραίτησή» του δεν ήταν παρά μια ανάρτηση στο Twitter/X - και είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο πρόεδρος δεν διαχειρίζεται τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν έχει κυκλοφορήσει βίντεο ούτε ο Λευκός Οίκος, προφανώς, δεν σχεδιάζει καμία συνέντευξη Τύπου ή επίσημη πράξη οποιουδήποτε είδους.
Εδώ και μέρες ο Biden δεν έχει έρθει σε επαφή με κανέναν εκτός από τον στενό κύκλο του.
(Μπορούμε να αντιπαραβάλουμε αυτήν την κατάσταση με την τηλεοπτική ομιλία του Lyndon Johnson, που ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την προεδρική εκστρατεία του 1968.)
Σύμφωνα με τα λόγια του Glenn Greenwald, αυτό είναι τουλάχιστον «περίεργο».
Επιπλέον, η σιωπή του Biden είναι ανεξήγητη εάν ο Biden έλαβε πράγματι την απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα.
Σε τελική ανάλυση, σημειώνει ο Greenwald, εάν ο Biden είναι «αρκετά καλά για να αποφασίσει, τότε είναι αρκετά καλά για να μιλήσει».
Ωστόσο, μετά από μια από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις της πολιτικής του καριέρας, εξαφανίστηκε.
Λίγα πράγματα θα μπορούσαν να καταδείξουν πόσο άσχετος είναι και ποιος πραγματικά ασκεί την εκτελεστική εξουσία στις ΗΠΑ.
Η αλυσίδα γεγονότων είναι χαρακτηριστική πραξικοπήματος.
Μάλιστα, η απόσυρση του Biden μοιάζει με το πραξικόπημα του Αυγούστου του 1991 στη Σοβιετική Ένωση - αν είχε πετύχει.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο διευθύνων σύμβουλος περιθωριοποιείται και αντικαθίσταται κατά την κρίση υψηλόβαθμων γραφειοκρατών και ελίτ από την ίδια την κυβερνώσα κυβέρνηση.
Είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες απειλές μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον του Biden για να τον κάνουν να παραμερίσει υπέρ της Kamala Harris.
Αυτό που γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι ο πρόεδρος απουσιάζει.
Αντ’ αυτού, η Harris πραγματοποιεί δημόσιες εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο.
Λοιπόν, ποιος διευθύνει τον Λευκό Οίκο;

Η απουσία Biden από τη δημόσια σφαίρα καθιστά σαφές ότι κάποιος άλλος διευθύνει τον Λευκό Οίκο και κάποιος λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζεται.
Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα άτομο που είναι de facto πρόεδρος ή μια ομάδα ανθρώπων.
Εάν πρόκειται για μια ομάδα, είναι άγνωστο εάν αυτή συντονίζει αποφάσεις ή αν απλώς λαμβάνουν αποφάσεις τυχαία και κατά περίπτωση.
Η αδυναμία του Joe Biden να απαντήσει ακόμη και σε βασικές ερωτήσεις καθιστά σαφές ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι αυτός που λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις και ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την ομοσπονδιακή γραφειοκρατία.

Για παράδειγμα, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε ένα υπόμνημα που αναθέτει καθήκοντα του προέδρου στο State Department και στο Υπουργείο Οικονομικών.
Δηλαδή, σύμφωνα με το σημείωμα, «τα καθήκοντα και οι εξουσίες που ανατίθενται στον Πρόεδρο από τμήματα ... του νόμου για την ανοικοδόμηση της οικονομικής ευημερίας και ευκαιριών για τους Ουκρανούς» ανατίθενται στους τεχνοκράτες.

Ο πρόεδρος προφανώς δεν μπορεί καν να λάβει αποφάσεις σε τομείς που ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει προτεραιότητα.
Παρ' όλη τη συζήτηση του καθεστώτος για «δημοκρατία», είναι αναμφισβήτητο ότι ο Λευκός Οίκος διοικείται από αόρατο, μη εκλεγμένο προσωπικό, που λειτουργεί στη σκιά και είναι υπόλογο μόνο στις ελίτ.
Κάποιοι το αποκαλούν «βαθύ κράτος».
Άλλοι… «ακέφαλο τέταρτο σκέλος της κυβέρνησης».
Εν πάση περιπτώσει, οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και τα περισσότερα κράτη της Δύσης, είναι τεχνοκρατίες, και όχι δημοκρατίες.
Αυτά τα μη εκλεγμένα, άγνωστα πρόσωπα αποφασίζουν για την εξωτερική πολιτική ενός κράτος, τη μεταναστευτική πολιτική και τους διορισμούς πολιτικών.

Απλώς δεν έχουμε ιδέα ποιος αποφασίζει για την πολιτική των ΗΠΑ στην Ουκρανία, στην Εγγύς Ανατολή ή στην ανατολική Ασία – τρεις περιοχές στις οποίες υπάρχει ο κίνδυνος να ξεσπάσουν μεγάλες συγκρούσεις.
Ποιος ελέγχει πραγματικά τους κωδικούς πυρηνικής εκτόξευσης;
Φαίνεται ότι μόνο οι ολιγάρχες και κάποιοι υψηλόβαθμοι τεχνοκράτες γνωρίζουν.
Ούτε γνωρίζουμε ποιος σχεδιάζει την παρούσα πολιτική ανοιχτών συνόρων που διοχετεύει δισεκατομμύρια δολάρια σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους ξένους υπηκόους που λαμβάνουν λευκές επιταγές για να ζήσουν σε πολυτελή ξενοδοχεία…
Στην πράξη, φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πλέον εκφυλιστεί στην ιδανική τεχνοκρατία - από την άποψη του τεχνοκράτη.
Δεν υπάρχει πολιτικό πρόσωπο στην κεφαλή αυτής της γραφειοκρατίας που να αντιστέκεται σε οτιδήποτε οι τεχνοκράτες αισθάνονται ότι θέλουν να επιβάλλουν στο κοινό ανά πάσα στιγμή.
Αντίθετα, η γραφειοκρατία είναι ελεύθερη να πραγματοποιήσει το συλλογικό της όραμα για τη χώρα που διδάχθηκε από μαρξιστές καθηγητές ανθρωπιστικών επιστημών σε μέρη όπως το Harvard.
Σε τελική ανάλυση, οι τεχνοκράτες δεν εκλέγονται και είναι σχεδόν αδύνατο να τους απολύσουμε. Ποιος θα τους απέλυε, όμως, σε κάθε περίπτωση;
Με κάποιον σαν τον Joe Biden στο τιμόνι όλα κυλούν ομαλά για το βαθύ κράτος.
Φυσικά, το βαθύ κράτος θα ήθελε να διασφαλίσει ότι αυτή η κατάσταση πραγμάτων θα συνεχιστεί.
Έτσι, ο Biden έχει αντικατασταθεί από τις κομματικές ελίτ με μια υποψήφια που είναι τόσο εύκολο να χειραγωγηθεί και να ελεγχθεί όσο ο Biden: την Kamala Harris.
Οι τεχνοκράτες κατάφεραν με πονηριά να ορίσουν τη Harris υποψήφια των Δημοκρατικών χωρίς προκριματικές εκλογές.
Κατά συνέπεια, δεν έχει καμία πολιτική οργάνωση πιστή σε αυτήν προσωπικά και δεν έχει ανεξάρτητη εκλογική περιφέρεια που να μπορεί να ζητήσει πολιτική υποστήριξη εκτός της μόνιμης κυβέρνησης.
Δηλαδή, η «βάση» της είναι η ίδια η τεχνοκρατία.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Harris είναι πιθανό να κάνει ό,τι της λένε, και αυτό ακριβώς αρέσει στο βαθύ κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης