Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βαθιά στη ζώνη του λυκόφωτος οι ΗΠΑ – Ανατρέπεται η παλίρροια της Ιστορίας, κίνδυνος για πραξικόπημα και διολίσθηση σε Εμφύλιο

Βαθιά στη ζώνη του λυκόφωτος οι ΗΠΑ –  Ανατρέπεται η παλίρροια της Ιστορίας, κίνδυνος για πραξικόπημα και διολίσθηση σε Εμφύλιο
Επιστημονική φαντασία ή επιστημονική… πραγματικότητα;
Στο χείλος του εμφυλίου πολέμου είναι οι ΗΠΑ σύμφωνα με πλειάδα αναλυτών, που παρατηρούν μια σειρά από ανησυχητικές «συμπτώσεις»...
Μόλις πριν από μια εβδομάδα, ο ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden διαγνώστηκε θετικός στην COVID.
Αλλά πώς είναι δυνατόν να τον υποβάλουν συνεχώς σε τεστ για έναν ιό που φέρεται να προκάλεσε πανδημία πριν από πέντε χρόνια;
Όπως μάθαμε τα τελευταία χρόνια, τα PCR και άλλα τεστ είναι πολύ ακριβή και αξιόπιστα, και αν βγουν θετικά, αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ο Πρόεδρος έχει Covid.
Ευτυχώς, έχει εμβολιαστεί κατά αυτής της τρομερής ασθένειας - διαφορετικά θα είχε βγει ακόμα πιο θετικός και θα έπρεπε να απομονωθεί.
Φυσικά, ειρωνευόμαστε...

Σκοπεύουν να κοιμίσουν τον Joe;

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι κάποιοι ήθελαν να απομακρύνουν τον Joe Biden από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να δώσουν τέλος στις θεαματικές γκάφες του.
Μπορώ, μάλιστα, να καταλάβω ότι κάποιοι μπορεί να θέλουν να τον απομακρύνουν εντελώς και κάποια μέρα να ανακοινώσουν το θλιβερό γεγονός πως υπέκυψε σε κάποια φοβερή ασθένεια.
Αυτό θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση στο κόμμα των Δημοκρατικών.
Φανταστείτε: ξαφνικά, θα είχαμε μια έκρηξη συμπάθειας για τον άνθρωπο... και για μέρες, ίσως και εβδομάδες κατά τις οποίες όλοι θα μπορούσαν να προσποιηθούν ότι το να επικρίνεις τον εκλιπόντα Πρόεδρο είναι εντελώς ανεπίτρεπτο.
Οι αγκαλιές και η ενότητα θα πλημμύριζαν το κόμμα των Δημοκρατικών.

Τα έχουν κάνει όλα πριν…

Αλλά ποιος θα σκεφτόταν πραγματικά ένα τόσο τερατώδες σχέδιο;
Εν προκειμένω αξίζει να γίνει μια υπενθύμιση στον θάνατο του Γεωργίου Ε' το 1936.
Ο Γεώργιος Ε', ο μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας «κοιμήθηκε» όταν η ύπαρξή του κατέστη άβολη για τις δυνάμεις που κινούν τα νήματα πίσω από τον θρόνο.
Αυτό δεν είναι πλέον μια θεωρία συνωμοσίας: το ξέρουμε.
Αλλά σίγουρα, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί στη σημερινή εποχή…
Θα ήταν αδιανόητο! Αυτό θα σήμαινε ότι ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο είναι απλώς ένα πιόνι κρυφών δικτύων.
Θα σήμαινε ότι η πολύτιμη δημοκρατία μας είναι απάτη από την αρχή μέχρι το τέλος και ότι ψηφίζουμε μόνο πολιτικές μαριονέτες.
Covid; Πραγματικά;
Αλλά σε ό,τι αφορά την ίδια την Covid (19 ή άλλο), φαινόταν να επιστρέφει κάπως.
Την περασμένη εβδομάδα η εθνική ομάδα κολύμβησης της Αυστραλίας έφτασε στο Παρίσι φορώντας μάσκες προσώπου σαν να ήταν το 2020.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Γύρος της Γαλλίας διέταξε τους ποδηλάτες να φορούν μάσκες όταν δεν αγωνίζονταν και απαγόρευσε τις selfies με θαυμαστές και τα δείπνα σε εστιατόρια.
Σαφώς, ο τρομερός, θανατηφόρος ιός επέστρεψε και ίσως θα έρθει σύντομα η ώρα που θα επιστρέψουμε στα PCR test, τις μάσκες, την κοινωνική απόσταση και όλα τα άλλα.
Σήμερα, ωστόσο, είμαστε τόσο βαθιά στη ζώνη του λυκόφωτος που ακόμη και τα μέλη του σοβιετικού πολιτικού γραφείου της δεκαετίας του 1980 θα κοκκίνιζαν από ντροπή.

Πού είναι ο Joe;

Την Κυριακή, 20 Ιουλίου, ο Joe Biden αποχώρησε από τις προεδρικές εκλογές.
Αλλά ο τρόπος που ανακοίνωσε αυτή την κίνηση ήταν εξαιρετικά περίεργος.
Αυτός, ή κάποιος για λογαριασμό του, έκανε την ανακοίνωση μέσω Twitter, δημοσιεύοντας την επιστολή του χωρίς το επιστολόχαρτο του Λευκού Οίκου και με μια υπογραφή που φαινόταν ότι ήταν πλαστή.
Ακόμη και οι πιο στενοί συνεργάτες του Biden έμαθαν για την ανακοίνωσή του μόνο εκ των υστέρων μέσω των social media.
Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Biden δεν είχε δώσει δείγματα ζωής για πέντε ημέρες και ότι κανείς δεν φαίνεται να ξέρει πού βρίσκεται, εγείρονται πολλά και δύσκολα ερωτήματα.
Φυσικά, κάποιος ξέρει πού βρίσκεται ο Biden, αλλά το κοινό, που υποτίθεται ότι τον εξέλεξε για να διευθύνει την εκτελεστική εξουσία, κρατείται στο σκοτάδι.
Γιατί; Σκοπεύουν πραγματικά να ανακοινώσουν ότι ο «πρόεδρος» πέθανε;

Όλα δείχνουν πραξικόπημα …

Στο μεταξύ, η προσοχή των ανθρώπων κατακλύζεται από τα γεγονότα των δύο τελευταίων εβδομάδων, ειδικά με το απίστευτο έπος γύρω από την απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump και το ακόμη πιο απίστευτο γεγονός ότι μέχρι σήμερα (10 ημέρες και μετρώντας) δεν έχουμε ακόμα επίσημη συνέντευξη Τύπου για τον πυροβολισμό είτε από το FBI, το DHS ή το DOJ.
Το πολιτικό κατεστημένο στις ΗΠΑ έχει την πρόθεση να αφεθούν περασμένα να περάσουν και να προχωρήσουμε σαν να μην συνέβη τίποτα.
Η πρώην επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας, Kimberly Cheatle, για να πάει στο Κογκρέσο έπρεπε να της γίνει κλήτευση. Σχεδόν την προσήγαγαν βιαιώς…
Όμως, αντί να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Κογκρέσου, είπε ψέματα, συσκότισε και προσποιήθηκε με τρόπο σοκαριστικό.
Πιθανότατα, ο λόγος για τον λιθοβολισμό της ήταν επειδή γίνεται όλο και πιο σαφές ότι ο επίδοξος δολοφόνος του Trump δεν ενεργούσε μόνος.
Προφανώς, κάποιος έκανε συχνά ταξίδια μεταξύ του σπιτιού του δράστη, του Thomas Matthew Crooks και ενός κτιρίου στην Ουάσιγκτον, που βρίσκεται κοντά σε ένα γραφείο του FBI.
Αυτή η αποκάλυψη βασίστηκε σε ανάλυση του Heritage Foundation.
Ίσως η μόνη αξιοσημείωτη δήλωση της Cheatle ήταν η αναφορά της στην πρόσφατα εκλιπούσα εκπρόσωπο Sheila Jackson Lee: «Θα ήταν παράλειψη αν δεν εξέφραζα επίσης τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο της συναδέλφου σας, βουλευτή Sheila Jackson Lee.
Η κα Jackson Lee ήταν πάντα επιφορτισμένη με την επίβλεψη των Μυστικών Υπηρεσιών και ο θάνατός της είναι μεγάλη απώλεια για αυτό το Σώμα».
Όσοι πιστεύουν ότι οι άνδρες μπορούν να μείνουν έγκυες θα εκτιμήσουν τη μεγαλοψυχία των συλλυπητηρίων της κυρίας Cheatle.
Όλοι οι άλλοι θα αναγνωρίσουν τη δήλωση για την ανατριχιαστική απειλή που ήταν: μην κουνάτε τη βάρκα, έχουμε τρόπους για να σας απαντήσουμε...
Σίγουρα θα μάθουμε πολλά περισσότερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, αλλά φαίνεται ότι μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται ένα πραγματικό, αν και κρυφό, πραξικόπημα που εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ.
Η Αμερική πλέον πλέει σε αχαρτογράφητα νερά
Γεγονότα εκτυλίσσονται εκτός θεσμικών ορίων και εάν μια πλευρά του πολιτικού φάσματος σχεδιάζει ένα πραξικόπημα, οι αντίπαλοί τους μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν το ίδιο.
Μπορεί να κινηθούν για να προλάβουν το κρυφό πραξικόπημα των Δημοκρατικών με ένα φανερό πραξικόπημα, με επικεφαλής ίσως μια ομάδα στρατηγών του Πενταγώνου, ποιος ξέρει...
Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν τώρα να ολισθαίνουν προς έναν δεύτερο εμφύλιο πόλεμο.
Ένα είναι σίγουρο η παλίρροια της ιστορίας επιφυλάσσει πολλές ανατροπές…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης