Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το ράλι στη Wall Street θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2025 - Αποκαλυπτικό γράφημα

Το ράλι στη Wall Street θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2025 - Αποκαλυπτικό γράφημα

Η Ned Davis Research παρουσιάζει ένα γράφημα που δείχνει τις ιστορικές τάσεις των κυκλικών ράλι της αγοράς «ταύρων» και πότε συνήθως τελειώνουν

Το κυκλικό ανοδικό ράλι που ξεκίνησε στη Wall Street τον Οκτώβριο του 2022 θα διαρκέσει μέχρι το 2025, σύμφωνα με τις ιστορικές τάσεις που επισημαίνει η Ned Davis Research.
Η εταιρεία ερευνών δημοσίευσε ένα σημείωμα την περασμένη εβδομάδα που περιλάμβανε ένα διάγραμμα που απεικονίζει προηγούμενα κυκλικά ράλι ταύρων στο πλαίσιο μιας κοσμικής αγοράς «ταύρων», όπως είναι και το τρέχον ράλι. Αυτό που διαπίστωσε η Ned Davis Research είναι ότι το μέσο ράλι, με βάση την ημερομηνία έναρξης του κατώτατου σημείου του χρηματιστηρίου τον Οκτώβριο του 2022, θα πρέπει να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Και θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη περισσότερο μέχρι το 2026, αν ακολουθήσει τα βήματα του κυκλικού ράλι «ταύρων» 2011-2015, ή πολύ περισσότερο μέχρι το 2030, αν ακολουθήσει την πορεία του κυκλικού ράλι του 1990-1998 που τροφοδοτήθηκε από την τεχνολογία.
grafima.webp
Το αισιόδοξο outlook της Ned Davis Research έρχεται εν μέσω μιας μικρής διόρθωσης στη Wall Street, με τον Nasdaq 100 να υποχωρεί σχεδόν 10% από την πρόσφατη κορυφή του τον Ιούλιο.
Αλλά η διόρθωση είναι ακριβώς αυτό, μια βραχυπρόθεσμη πτώση, και δεν σηματοδοτεί το τέλος του ράλι των ταύρων, σύμφωνα με το σημείωμα.
«Τα διεθνή στοιχεία για την ομαλή προσγείωση και οι διευκολυντικές νομισματικές πολιτικές συνεχίζουν να αποτελούν καλό οιωνό για τη μακροπρόθεσμη απόδοση των μετοχών», αναφέρει η Ned Davis Research. «Αναμένουμε να παραμείνουμε υπερεπενδεδυμένοι στις μετοχές, με τη διόρθωση να οδηγεί σε μια αγοραστική ευκαιρία».
Ο οίκος ερευνών συνιστά επί του παρόντος τον μέγιστο στόχο υπερεπενδεδυμένης στάθμισης στις μετοχές σε ποσοστό 70% σε ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο, με το υπόλοιπο 25% και 5% να κατανέμεται σε ομόλογα και μετρητά, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την Ned Davis Research, οι κίνδυνοι μιας νέας πτωτικής αγοράς παραμένουν χαμηλοί και η τρέχουσα διόρθωση των μετοχών είναι απολύτως φυσιολογική δεδομένης της εποχικής αδυναμίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Οι ισχυρές αποτιμήσεις, το υποτονικό επενδυτικό κλίμα, το ΟΚ μακροοικονομικό περιβάλλον και η πτώση των αποδόσεων των ομολόγων σημαίνουν ότι «το βάρος των στοιχείων παραμένει συνεπές με μια συνεχιζόμενη κοσμική ανοδική πορεία», επισημαίνει η Ned Davis Research.

Το... ανησυχητικό σημάδι

Η εταιρεία εστιάζει στα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα.
Το ποσοστό με το οποίο οι αμερικανικές εταιρείες ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ξεπερνά το 75% για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της εταιρείας, και τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για το δεύτερο τρίμηνο υποδηλώνουν ότι το σερί θα αυξηθεί σε έξι συνεχόμενα τρίμηνα.
Ωστόσο, η εξασθένιση του momemtum όσον αφορά την επίτευξη των στόχων για τα κέρδη, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα προειδοποιητικό σημάδι. «Εάν το ποσοστό υπέρβασης των στόχων αρχίσει να μειώνεται με το momentum να γίνει αρνητικό, η αυξανόμενη απογοήτευση θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες πωλήσεις. Αλλά εάν το ποσοστό υπέρβασης των στόχων παραμένει αυξημένο καθώς ωριμάζει η περίοδος των κερδών, οι πιθανότητες για ανάκαμψη της αγοράς θα βελτιωθούν», επισημαίνει η Ned Davis Research στο ενημερωτικό της σημείωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης