Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αρνητική πρόβλεψη από Smead Capital: Η Fed προσπαθεί να «πολεμήσει ένα φάντασμα», έχει μικρά περιθώρια ελιγμών

Αρνητική πρόβλεψη από Smead Capital: Η Fed προσπαθεί να «πολεμήσει ένα φάντασμα», έχει μικρά περιθώρια ελιγμών

Ο διευθύνων σύμβουλος της Smead Capital Management υποστήριξε ότι η Fed προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα δημοσιονομικό πρόβλημα με τη... νομισματική πολιτική

Σχετικά Άρθρα
Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα των επενδυτικών οίκων για την πορεία των αγορών.
Ο επενδυτής Cole Smead, διευθύνων σύμβουλος της Smead Capital Management, δήλωσε πως καθώς το sell off στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται εν μέσω φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ, η Fed ενδεχομένως να έχει μικρά περιθώρια ελιγμών. Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο CNBC, η Fed εξακολουθεί να προσπαθεί να καταπολεμήσει τις μεταγενέστερες επιπτώσεις των δημοσιονομικών κινήτρων, οι οποίες έχουν καταστήσει δύσκολη την ακριβή εκτίμηση της κατάστασης της οικονομίας.
«Η Fed προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα φάντασμα, από ορισμένες απόψεις. Το φάντασμα είναι ένα τεράστιο ποσό ομοσπονδιακών δαπανών με έλλειμμα, 7% του ΑΕΠ των ΗΠΑ, και είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα σαν αυτό, το οποίο δεν δημιούργησες εσύ», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Smead και συνέχισε: «Νομίζω ότι ο Jerome Powell κάνει ό,τι μπορεί για να κατανοήσει αυτό το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει με τη νομισματική πολιτική. Αλλά είναι ένα δημοσιονομικό πρόβλημα, και αυτό το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν τελειώνει».

Εκτόξευση για δείκτη VIX

Η πτώση των αγορών διευρύνθηκε σήμερα Δευτέρα (5/8/2024), με τα αμερικανικά futures να αντικατοπτρίζουν τις απώλειες σε Ευρώπη και Ασία εν μέσω ανησυχιών ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να βυθιστεί σε ύφεση.
Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE Volatility Index, γνωστός και ως «VIX» - ένα μέτρο της αναμενόμενης μεταβλητότητας της αγοράς - εκτινάχθηκε στο 41,65, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2020, καθώς οι φόβοι κινδύνου επέστρεψαν στην αγορά.
Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν ότι η Fed έχει καθυστερήσει πολύ να μειώσει τα επιτόκια, αφού τα αύξησε σε ένα εύρος μεταξύ 5,25% και 5,5% για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό από την εποχή Covid-19.
H Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι αγορές προβλέπουν ότι θα πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά για να αποτρέψει μια ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης