Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley για μετοχή Metlen: Σύσταση overweight με τιμή στόχο στα 46 ευρώ, ανοδικό περιθώριο 43%

Morgan Stanley για μετοχή Metlen: Σύσταση overweight με τιμή στόχο στα 46 ευρώ, ανοδικό περιθώριο 43%
Μέτρια η επίπτωση στα EBITDA από την έκτακτη εισφορά 
Σχετικά Άρθρα
Στα 46 ευρώ θέτει την τιμή-στόχο 12μήνου για τη μετοχή της Metlen (πρώην Mytilineos) η Morgan Stanley, δίνοντας ανοδικό περιθώριο 43% σε σύγκριση με τα επίπεδα της Δευτέρας 5/8.
Στην έκθεσή της, η αμερικανική επενδυτικη τράπεζα αναφέρεται και στην έκτακτη εισφορά της κυβέρνησης (10 ευρώ/MWh στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο), εκτιμώντας πως θα υπάρξει μια πολύ μέτρια επίπτωση της τάξης των 5-10 εκατ. στα EBITDA (λιγότερο από 1% των αναμενόμενων EBITDA ολόκληρου του 2025) της Εταιρείας στο γ' τρίμηνο του 2024 -εξαρτάται από την ηλεκτροπαραγωγή/θερμικές μονάδες που περιλαμβάνονται και με τη διάρκεια του μέτρου.
«Αναγνωρίζουμε ότι η πολιτική αβεβαιότητα και τα εφάπαξ μέτρα δεν βοηθούν τις εκτεθειμένες μετοχές», ωστόσο «ο Ιούλιος δεν θα επηρεαστεί πλέον από την εισφορά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες προσδοκίες». «Η εισφορά θα αντισταθμιστεί από την υψηλότερη κερδοφορία», σχολιάζει η Mοrgan Stanley, ενώ συμπληρώνει: «Ο προσωρινός χαρακτήρας των νέων μέτρων και οι ισχυρές προοπτικές για το δεύτερο τρίμηνο μας οδηγούν να παραμείνουμε θετικοί και αγοραστές στις πιέσεις της μετοχής, επισημαίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης