Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ανεβάζει τον πήχη για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2024, στο +0,8%

Fitch: Ανεβάζει τον πήχη για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2024, στο +0,8%
Η Fitch επικαλείται τον μετριασμό των επιπτώσεων από το ενεργειακό σοκ του 2022 και την αναμενόμενη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής
Σχετικά Άρθρα
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης προχωρά η Fitch Ratings, κάνοντας λόγο για επίδοση +0,8% το 2024, έναντι αρχικής εκτίμησης για +0,6%.
Ταυτόχρονα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης ανέβασε σημαντικά τον πήχη για την αύξηση του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου το 2024, σε +0,7% από +0,2%.
Η Fitch επικαλείται τον μετριασμό των επιπτώσεων από το ενεργειακό σοκ του 2022, αλλά και την αναμενόμενη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες. 
«Οι χαμηλότερες τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου έχουν αντιστρέψει σε μεγάλο βαθμό το σοκ, ενισχύοντας τα πραγματικά εισοδήματα παράλληλα με τον αποπληθωρισμό.
Η ευρωζώνη σημείωσε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση για το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο του 2ου τριμήνου του 2024. Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε ελαφρά, αλλά πιστεύουμε ότι οι ενεργοβόρες βιομηχανίες της αρχίζουν επιτέλους να ανακάμπτουν από το ενεργειακό σοκ.
Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης για το 2024 βασίζεται στην ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης, με βάση τη συνεχιζόμενη αύξηση της απασχόλησης και τους πραγματικούς μισθούς, ενώ υπάρχει περιθώριο ομαλοποίησης του ποσοστού αποταμίευσης των νοικοκυριών», σχολιάζει η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης