Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Goldman Sachs καθησυχάζει τους επενδυτές - Δεν υπάρχει φόβος ύφεσης στις ΗΠΑ

Η Goldman Sachs καθησυχάζει τους επενδυτές - Δεν υπάρχει φόβος ύφεσης στις ΗΠΑ
Bloomberg: Άστοχη η συζήτηση για έκτακτη μείωση επιτοκίων από τη Fed
Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs δήλωσαν ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μην φοβόμαστε μια ύφεση στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι η ανεργία αυξάνεται εν μέσω της προσπάθειας της Fed να επιτύχει μια ήπια προσγείωση.
"Συνεχίζουμε να βλέπουμε τον κίνδυνο ύφεσης ως περιορισμένο", ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Goldman με επικεφαλής τον Jan Hatzius σε έκθεσή τους προς τους πελάτες τους την Κυριακή.
Η οικονομία συνεχίζει να φαίνεται "μια χαρά συνολικά", δεν υπάρχουν μεγάλες οικονομικές ανισορροπίες και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει πολλά περιθώρια να μειώσει τα επιτόκια και μπορεί να το κάνει γρήγορα αν χρειαστεί, ανέφεραν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Bloomberg: Άστοχη η συζήτηση για έκτακτη μείωση επιτοκίων

Όλη αυτή η συζήτηση για έκτακτη μείωση των επιτοκίων, αφού η Fed παρέλειψε την ευκαιρία να χαλαρώσει την πολιτική της την περασμένη εβδομάδα, είναι άστοχη, εκτιμά  ο Marcus Ashworth, ο οποίος γράφει στο Bloomberg Opinion ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν αντιπαραγωγική.
Και οποιαδήποτε μείωση των επιτοκίων δεν πρόκειται να διευκολύνει τους Αμερικανούς να αγοράσουν ένα νέο σπίτι σύντομα, σύμφωνα με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην τελευταία έρευνα Bloomberg Markets Live Pulse.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης