Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει 1% - 5% τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η UBS – Προτιμά Εθνική και Πειραιώς

Αυξάνει 1% - 5% τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η UBS – Προτιμά Εθνική και Πειραιώς
Η UBS αναβάθμισε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2024 κατά 4% για την Alpha Bank, 4% για την Eurobank, 6% για την Εθνική και 5,5% για την Πειραιώς
Κατά 1% έως 5% αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η UBS, μετά τα αποτελέσματα β’ 3μηνου 2024, ενώ βελτιώνει και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2024.
Σύμφωνα με τη UBS, μετά τα αποτελέσματα και του β’ 3μηνου του έτους, υπήρξε αναβάθμιση της καθοδήγησης, διατήρηση του επιτοκιακού περιθωρίου (NIM), ισχυρή πιστωτική επέκταση και δημιουργία εσόδων από προμήθειες.
Έτσι, η UBS αναβάθμισε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2024 κατά 4% για την Alpha Bank, 4% για την Eurobank, 6% για την Εθνική και 5,5% για την Πειραιώς.
Επίσης, αύξησε την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 2,32 ευρώ, για την Eurobank στα 2,74 ευρώ, για την Εθνική στα 11,20 ευρώ και για την Πειραιώς 5,70 ευρώ.
1_758.JPG
Η UBS βλέπει, επίσης, σημαντική ανοδική πορεία για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και δυνατότητες διανομής.
Οι κορυφαίες επιλογές της είναι η Εθνική (ποιότητα, υψηλή κερδοφορία και κεφάλαιο) και Πειραιώς (δυνατότητα επαναξιολόγησης, επιστροφή σε σταθερή κερδοφορία, συμμετοχή στον εταιρικό πιστωτικό κύκλο).

Τι έδειξε το β’ 3μηνο για τις ελληνικές τράπεζες

Όπως διαπίστωσε η UBS, η Πειραιώς είχε ένα ισχυρό τρίμηνο, ειδικά στην επιχειρηματική πίστωση (+5,8%), στην επέκταση του NIM (+5 μ.β.), τις προμήθειες (93 μ.β.) και την αύξηση κεφαλαίου (+30 μ.β.).
Η Εθνική είχε επίσης καλές επιδόσεις στις επιχειρηματικές πιστώσεις (+5,7%), το NIM παρέμεινε υψηλό (3,22%) και το ROTE 17,2% (σε CET1 18,3%).
Η Eurobank είχε ένα μέσο τρίμηνο, υποτονικά τα επιχειρηματικά δάνεια, το NIM συμπιέστηκε κατά 8 μ.β. καθώς η απόδοση των δανείων της μειώθηκε και το κόστος των καταθέσεων παρέμεινε υψηλό, με τα F&C (+4,6% ετησίως) σχετικά αδύναμα.
Η Alpha παρουσίασε ασθενέστερο τρίμηνο, καθώς η απόδοση των επιχειρηματικών πιστώσεων ήταν σταθερή σε τριμηνιαία βάση, το NIM συμπιέστηκε κατά 7 μ.β. στο 2,20% και ο λόγος κόστους προς έσοδα αυξήθηκε.
Ένα χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων του 2ου τριμήνου είναι ότι τα NIM κινήθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο, με ισχυρή απόδοση για την εταιρική πίστωση, εξηγεί η UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης