Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα στις προειδοποιήσεις των αγορών η Crossbridge Capital – «Μην φοβάστε… δεν θα καταρρεύσουν τα πάντα»

Κόντρα στις προειδοποιήσεις των αγορών η Crossbridge Capital – «Μην φοβάστε… δεν θα καταρρεύσουν τα πάντα»
Οι λόγοι της ανόδου υφίστανται
Οι παγκόσμιες αγορές ανακάμπτουν προσεκτικά από ένα sell off στις αρχές Αυγούστου, ενώ δεν λείπουν οι φωνές που λένε ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε ότι μια τεχνολογική φούσκα σκάσει και θα προκαλέσει μια επίμονη ύφεση.
Οι τεχνολογικές μετοχές ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν από το πρόσφατο sell-off, καθώς οι πτώσεις κατά 1,6% τον Ιούλιο και άνω του 4% μέχρι στιγμής τον Αύγουστο για τον κυρίαρχο από την τεχνολογία δείκτη Nasdaq 100 της Wall Street έχουν αναζωπυρώσει μια συζήτηση σχετικά με το εάν ο κλάδος βρίσκεται σε μια φούσκα που περιμένει να σκάσει.
«Απλώς δεν βλέπω μια φούσκα τεχνολογίας.
Ναι, μερικές μετοχές τα πήγαν καλά και με τα κέρδη που απέδωσαν», δήλωσε ο Manish Singh, επικεφαλής επενδύσεων στην Crossbridge Capital.
Υποδεικνύοντας τον Nasdaq, ο Singh σημείωσε ότι σε εξίσου σταθμισμένη βάση - δίνοντας σε κάθε μετοχή την ίδια βαρύτητα ανεξάρτητα από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς - ο δείκτης είναι σταθερός τα τελευταία τρία χρόνια.
«Επομένως, αν έχετε 100 μετοχές και οι επτά από αυτές τα πάνε καλά επειδή έχουν αποφέρει κέρδη, αυτό είναι εντάξει.
Υπάρχουν 90 άλλες μετοχές που δεν τα πήγαν καλά, επομένως δεν βλέπω κανένα λόγο να ανησυχώ ότι θα εισέλθετε σε ένα πτωτικό μοτίβο όπου η αγορά είναι υπεραγορασμένη και επομένως οι επενδυτές θα πουλήσουν. Απλώς δεν βλέπω αυτό το μοτίβο», είπε.
Η πρόσφατη ανοδική πορεία του κλάδου της τεχνολογίας τροφοδοτήθηκε εν μέρει από τις λεγόμενους «Magnificant Seven» των Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia και Tesla.

Οι λόγοι της ανόδου υφίστανται

Τα αποτελέσματα του προκάλεσαν ένα ράλι ενισχύοντας την υπόθεση ότι η ζήτηση ήταν ακόμα ισχυρή είναι ακόμη ένας ισχυρός καταλύτης, ανέφερε ο Singh.
Ωστόσο, παρόλο που οι μετοχές στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ ανακτούν τις πρόσφατες απώλειες, οι παρατηρητές της αγοράς συμφωνούν ότι η αστάθεια είναι πιθανό να συνεχιστεί.
«Πιστεύω ότι θα έχετε λίγο περισσότερη αστάθεια τον Αύγουστο, επειδή αυτό είναι το μοτίβο εποχικότητας... είχαμε [ένα] πολύ παρόμοιο μοτίβο πέρυσι και το ακολουθούμε», είπε ο Singh.
«Αυτό δεν διαφέρει από αυτό που βλέπετε σε ένα έτος εκλογών στις ΗΠΑ, όπου έχετε μια εποχικότητα γύρω στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, και μετά τις εκλογές, η αγορά αρχίζει να συσσωρεύει», είπε.
Ο Matheus Dibo, διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο επενδυτικής στρατηγικής της Goldman Sachs Private Wealth Management, σημείωσε την άνοδο της περασμένης Δευτέρας του δείκτη μεταβλητότητας Vix σε ένα ενδοημερήσιο υψηλό που δεν έχει παρατηρηθεί από την οικονομική κρίση του 2008 ή την πανδημία, αλλά είπε ότι υπήρξε πολύ διαφορετικό σκηνικό σε αυτές τις περιπτώσεις.
Τεχνικοί παράγοντες ώθησαν το Vix υψηλότερα, επιδεινούμενοι από τις μακροοικονομικές ανησυχίες και την πτώση του γιεν που πυροδότησε τη συγχρονισμένη πτώση των μετοχών, των αποδόσεων των ομολόγων και των εμπορευμάτων, δήλωσε στο CNBC.
«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν τα χειρότερα έχουν τελειώσει… η αστάθεια θα μπορούσε να παραμείνει υψηλή για αρκετό καιρό», είπε, με τη δημοσιοποίηση των δεδομένων λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, του δείκτη τιμών καταναλωτή και του συνεδρίου της Federal Reserve στο Jackson Hole, όλες οι δυνητικά μεταβλητές της αγοράς αυτό το μήνα.
«Όμως, όταν εξετάζετε τα θεμελιώδη θεμέλια της οικονομίας των ΗΠΑ, παραμένουν αρκετά σταθερά κατά την άποψή μας», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης