Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Deutsche Bank - Βλέπει άνοδο 31% - 48%

Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Deutsche Bank - Βλέπει άνοδο 31% - 48%
Ασυναγώνιστη πρόταση αξίας είναι οι ελληνικές τράπεζες κατά την Deutsche Bank
Σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Deutsche Bank, βλέποντας περιθώριο ανόδου από 31% έως 48%.
Ειδικότερα, για την Alpha Bank η νέα τιμή στόχος είναι στα 2,30 ευρώ, από 2,20 ευρώ προηγουμένως, για την Πειραιώς στα 5 ευρώ, από 4,70 ευρώ, για την Eurobank στα 2,85 ευρώ, από 2,75 ευρώ και για την Εθνική τα 9,85 ευρώ, από 9,50 ευρώ προηγουμένως.
Όπως αναφέρει η Deutsche Bank, οι ελληνικές τράπεζες ξεπερνούν τους στόχους τους ανά τρίμηνο, ενώ προχωρούν σε συνεχείς αναβαθμίσεις αυτών, επιβεβαιώνοντας τη θετική της στάση.
Όπως εξηγεί, οι ελληνικές τράπεζες ξεπέρασαν και πάλι τις προσδοκίες το 2ο τρίμηνο του 2024, με τις συγκρατημένες πιέσεις στα επιτοκιακά έσοδα (NII) και την υψηλότερη δραστηριότητα (τόσο στις χορηγήσεις όσο και στις προμήθειες).
Αυτά αποτελούν και τα κυριότερα σημεία του τριμήνου, διαλύοντας τις ανησυχίες μετά από μερικά τρίμηνα μικρής απογοήτευσης όσον αφορά τον ρυθμό ανάκαμψης.
Οι ισχυρές επιδόσεις στην αποδοτικότητα και τις προβλέψεις παρέχουν επίσης διαβεβαίωση για ισχυρή κερδοφορία στο μέλλον, η οποία υποστηρίζεται από τις αναβαθμίσεις των κατευθυντήριων γραμμών.
Επιπλέον, οι συζητήσεις για τη βελτίωση των κεφαλαιακών αποδόσεων βρίσκονται στο τραπέζι.
1_759.JPG
Αύξηση των δανείων και πιο ανθεκτικά περιθώρια κέρδους

Η Deutsche Bank παρατηρεί ότι το NII έχει ήδη εξομαλυνθεί, αλλά ο ρυθμός μείωσης ήταν βραδύτερος από τον αναμενόμενο (μόλις -1% στο 2ο τρίμηνο του 24), παρά την αύξηση της χρηματοδότησης χονδρικής και του κόστους αντιστάθμισης κινδύνου.
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για βραχυπρόθεσμη επιβάρυνση, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μελλοντικές επιδόσεις, καθώς η ευαισθησία στις μειώσεις των επιτοκίων είναι πλέον σύμφωνη με άλλες νοτιοευρωπαϊκές ομοειδείς τράπεζες.
Ωστόσο, οι εν λόγω ομότιμοι δεν επωφελούνται από τα υψηλά/πιο ανθεκτικά περιθώρια κέρδους (με το κόστος καταθέσεων να αποτελεί τον κύριο θετικό παράγοντα) και την ισχυρή αύξηση των δανείων που παρατηρείται στις ελληνικές τράπεζες.
Μετά από αρκετά τρίμηνα υποαπόδοσης, η αύξηση των δανείων κέρδισε τελικά έδαφος το 2ο τρίμηνο, θέτοντας τις βάσεις για πιστωτική επέκταση άνω του μεσαίου μονοψήφιου ποσοστού τα επόμενα τρία χρόνια.
Αυτή η ανάπτυξη αναμένεται να συμβάλει στην αντιστάθμιση του μεγαλύτερου μέρους της εξομάλυνσης των ΝΙΙ λόγω της μείωσης των επιτοκίων, η οποία έχει ήδη αποτυπωθεί στις αναβαθμίσεις των κατευθυντήριων γραμμών των τραπεζών.

Κορυφαία επιλογή η Eurobank

Το πρόσφατο sell-off φαίνεται να έχει πλήξει τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών περισσότερο από ό,τι κάποιες άλλες.
Αν και πιθανότατα δεν βρίσκονται ακόμη στο ραντάρ των επενδυτών, η Deutsche Bank θεωρεί ότι οι καλύτερες προοπτικές, η σταθερότητα στο μέλλον (σε συνδυασμό με την ανάπτυξη) και τελικά οι πιο ελκυστικοί πολλαπλασιαστές (μέσος όρος P/E περίπου 5x και P/TBV 0,5-0,8x για RoTEs 10-15%) καθιστούν τις ελληνικές τράπεζες μια πρόταση αξίας.
Συγκεκριμένα, η προτίμησή της εξακολουθεί να είναι στη Eurobank, δεδομένης της διαρθρωτικής της δύναμης και του δυνητικού χώρου για θετικές εκπλήξεις σε μη απαιτητικούς πολλαπλασιαστές.
Συνεχίζει να προτιμά την Εθνική, λόγω των εντυπωσιακών επιχειρηματικών επιδόσεών της, αναγνωρίζει τις βελτιώσεις της Πειραιώς και πιστεύει ότι η Alpha Bank παραμένει φθηνή, ακόμη και αν λάβει υπόψη την υστέρηση στη βελτίωση των επιδόσεων έναντι των ομοειδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης