Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Τρελάθηκε» η Goldman Sachs: Νέα υψηλά για Wall Street τις επόμενες 4 εβδομάδες και μετά «όπου φύγει, φύγει»

«Τρελάθηκε» η Goldman Sachs: Νέα υψηλά για Wall Street τις επόμενες 4 εβδομάδες και μετά «όπου φύγει, φύγει»
Για την Goldman Sachs, η ημερομηνία-κλειδί είναι η 16η Σεπτεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για νέα υψηλά ρεκόρ στο χρηματιστήριο τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, αλλά στη συνέχεια να ετοιμαστούν να αποχωρήσουν. Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της Goldman Sachs με υπογραφή του Scott Rubner.
Σύμφωνα με τον Rubner, η χρηματιστηριακή αγορά εισέρχεται σε «ένα πολύ θετικό παράθυρο διαπραγμάτευσης μετοχών διάρκειας 4 εβδομάδων» που υποδηλώνει ότι «η αρνητική τροπή (pain trade) για τις μετοχές είναι υψηλότερο».
«Οι παγκόσμιες διακοπές δύο εβδομάδων ξεκίνησαν την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα. Ο πήχης για να είσαι πτωτικός στην παραλία σε ένα πάρτι μπάρμπεκιου την Ημέρα της Εργασίας είναι υψηλός», δήλωσε ο Rubner, τονίζοντας ότι οι αγορές χαμηλής μεταβλητότητας που είναι τόσο συνηθισμένες κατά τη διάρκεια των εβδομάδων στο τέλος του καλοκαιριού, είναι συνήθως ανοδικές για τις τιμές των μετοχών. Αυτό το νέο περιβάλλον χαμηλής μεταβλητότητας στη χρηματιστηριακή αγορά έρχεται μετά από μια ιστορική πτώση του δείκτη μεταβλητότητας CBOE στο 62%, που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη πτώση 9 ημερών στο δείκτη φόβου της Wall Street στα χρονικά.
«Μόλις γίναμε μάρτυρες ενός από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα ξεκαθαρίσματα που έχω δει ΠΟΤΕ», δήλωσε ο Rubner, υποδηλώνοντας ότι οι επαγγελματίες οπαδοί της τάσης που κλονίστηκαν από τις μετοχές κατά τη διάρκεια του sell off στις αρχές Αυγούστου είναι τώρα πιθανό να επιστρέφουν σε διάθεση για αγορές. Άλλοι αγοραστές μετοχών τις επόμενες εβδομάδες περιλαμβάνουν εταιρείες που έχουν εγκρίνει προγράμματα επαναγοράς μετοχών.
Σύμφωνα με τον Rubner, με ένα παράθυρο εταιρικού black out να ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου για περίπου το 50% των εταιρειών, θα υπάρξουν πολλές αγορές μετοχών από τώρα μέχρι τότε.
«Το παράθυρο επαναγοράς εταιρικών τίτλων τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο είναι ιστορικά ισχυρό», δήλωσε ο Rubner, προσθέτοντας ότι η τράπεζα εκτιμά ότι φέτος θα εκτελεστούν επαναγορές μετοχών ύψους περίπου 1 τρισ. δολαρίων.
Με τον S&P 500 λιγότερο από 1,4% κάτω από το υψηλό ρεκόρ του, δεν θα χρειαστούν πολλά για να φτάσει ο δείκτης σε υψηλά ρεκόρ βραχυπρόθεσμα.

Η ημερομηνία-κλειδί

Αλλά ενώ ο Rubner είναι αισιόδοξος, εξακολουθεί να αναμένει μια ασταθή χρηματιστηριακή αγορά και δεν είναι τόσο σίγουρος για περισσότερα κέρδη μετά τις 16 Σεπτεμβρίου.
«Είμαι αισιόδοξος μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου. Τότε είναι που αλλάζουν οι εποχικές συνθήκες. Το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου είναι η χειρότερη περίοδος διαπραγμάτευσης δύο εβδομάδων του έτους. Δεν θα μείνω εδώ για αυτό», δήλωσε ο Rubner.
Οι εκτιμήσεις του Rubner είναι σημαντικές, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε δώσει μια εύστοχη πρόβλεψη για τη Wall Street στις αρχές Ιουλίου, όταν είπε ότι οι μετοχές ήταν έτοιμες να εκτοξευθούν τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου πριν εισέλθουν σε μια περίοδο μεταβλητότητας στο δεύτερο μισό του μήνα, πράγμα που συνέβη ακριβώς.
«Τα τέλη του δεύτερου μισού του Σεπτεμβρίου θα είναι ένα δύσκολο περιβάλλον trading (ιδίως προεκλογικά)», δήλωσε ο Rubner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης