Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αισιόδοξη η Ned Davis Research: Διψήφια κέρδη για τον S&P 500 στις ΗΠΑ, το 2025

Αισιόδοξη η Ned Davis Research: Διψήφια κέρδη για τον S&P 500 στις ΗΠΑ, το 2025
Η Ned Davis Research αναμένει διψήφια κέρδη για τον S&P 500, το επόμενο έτος
Αισιόδοξη για τη Wall Street εμφανίζεται η Ned Davis Research, επισημαίνοντας ότι η χρηματιστηριακή αγορά μόλις έδειξε έναν ανοδικό τεχνικό δείκτη που υποδηλώνει διψήφια κέρδη για τον S&P 500 το 2025.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, που φέρει την υπογραφή του Ed Clissold, η χρηματιστηριακή αγορά έχει εισέλθει στο τέταρτο στάδιο της διαδικασίας διαμόρφωσης του πυθμένα της μετά το sell off στις αρχές Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι η χρηματιστηριακή αγορά υποχώρησε περισσότερο από 5% στις αρχές Αυγούστου εν μέσω μιας συρροής κινδύνων, συμπεριλαμβανομένης μιας αδύναμης έκθεσης για την απασχόληση του Ιουλίου, ενός κλεισίματος θέσεων στο carry trade με το γιεν και της μείωσης του μεριδίου του Warren Buffett στην Apple. Ωστόσο, έκτοτε ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 10% και απέχει μόλις 1% από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ.
«Τα νέα σήματα ώθησης εύρους επιβεβαιώνουν ότι η αγορά βρίσκεται στο τέταρτο βήμα της διαδικασίας πυθμένα και ξεπερνάει την πρόσφατη διόρθωση», εξήγησε ο Clissold, προσθέτοντας ότι τα τέσσερα στάδια ενός πυθμένα χρηματιστηρίου είναι το υπερπουλημένο, το ράλι, το retest και οι ώθηση εύρους (breadth thrusts).

Έρχεται εκτόξευση

Στις 19 Αυγούστου, αναβόσβησε ένα νέο σήμα breadth thrust, το οποίο συμβαίνει όταν η χρηματιστηριακή αγορά μεταβαίνει γρήγορα από πολύ λίγες μετοχές που συμμετέχουν στην άνοδο σε πολλές μετοχές που κινούνται υψηλότερα ταυτόχρονα.
«Το σκεπτικό είναι ότι αν μερικές μετοχές αντιμετωπίσουν προβλήματα, άλλες μπορούν να ωθήσουν τους δημοφιλείς μέσους όρους υψηλότερα», δήλωσε ο Clissold. «Η αρχή των μεγάλων κινήσεων συχνά σηματοδοτείται από τις ωθήσεις του εύρους ή από ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό μετοχών που συσπειρώνονται μαζί».
Μια ώθηση εύρους «πυροδοτήθηκε» τη Δευτέρα (19/8/2024), όταν πάνω από το 90% των μετοχών στην εσωτερική σειρά μετοχών πολλαπλής κεφαλαιοποίησης της NDR έκαναν άλμα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 10 ημερών τους.
Από το 1980, υπήρξαν 42 τέτοιες περιπτώσεις και οι μετοχές ήταν υψηλότερες στο 95% των περιπτώσεων ένα χρόνο αργότερα, με μέσο κέρδος 10%. Ένα τέτοιο κέρδος από τα τρέχοντα επίπεδα θα έφερνε τον S&P 500 λίγο πάνω από τις 6.100 μονάδες, που είναι σχεδόν σε ευθυγράμμιση με τον στόχο τιμής ενός ταύρου της Wall Street για το 2025.
Μια άλλη ώθηση εύρους άναψε στις 8 Αυγούστου, όταν οι μετοχές είδαν μια «ανοδική ημέρα 11:1», η οποία συμβαίνει όταν ο όγκος των ανοδικών μετοχών είναι 11 φορές μεγαλύτερος από τον αθροιστικό όγκο των πτωτικών μετοχών.
Τελικά, ο Clissold θέλει να δει τουλάχιστον πέντε σήματα ώθησης εύρους σε διάστημα τριών μηνών για να είναι σίγουρος ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει περισσότερη άνοδο μπροστά της. Επί του παρόντος, έχουν αναβοσβήσει τρεις ενδείξεις από τις 16 Ιουλίου, αλλά ακόμα και αν δεν αναβοσβήνουν άλλα δύο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, οι μετοχές είναι πιθανό να εξακολουθούν να βρίσκονται σε καλό σημείο, λόγω της αναμενόμενης μείωσης επιτοκίων.
«Μπορεί να μην πάρουμε πέντε σήματα ώθησης του εύρους, αλλά οι πρόσθετοι δείκτες τάσης γίνονται ανοδικοί», δήλωσε ο Clissold. «Η πτώση των επιτοκίων είναι μια ακόμη επιταγή υπέρ των "ταύρων"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης