Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citi: Η Apple θα αποκαθηλώσει τη Nvidia ως η κορυφαία μετοχή τεχνητής νοημοσύνης το 2025

tags :
Citi: Η Apple θα αποκαθηλώσει τη Nvidia ως η κορυφαία μετοχή τεχνητής νοημοσύνης το 2025
Η Apple θα ξεπεράσει την Nvidia ως η κορυφαία μετοχή τεχνητής νοημοσύνης το 2025
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η Apple θα ξεπεράσει τη Nvidia ως κορυφαία μετοχή τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), εκφράζουν αναλυτές της Citi.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, το trade του ΑΙ αναμένεται να εισέλθει στο τρίτο και τελευταίο στάδιο, που είναι οι συσκευές, και που θα πρέπει να αποτελέσει βασικό κέρδος για την Apple και τον επερχόμενο κύκλο προϊόντων iPhone 16.
Το ΑΙ trade βρίσκεται τώρα στο στάδιο της υποδομής, που χαρακτηρίζεται από τα τσιπ και τους διακομιστές ως το πρώτο στάδιο και τη δικτύωση και την αποθήκευση ως το δεύτερο στάδιο. Ενώ η Nvidia έχει κυριαρχήσει σε μεγάλο βαθμό στο στάδιο των υποδομών, φαίνεται ότι είναι η καλύτερη στιγμή για τις τεχνολογίες AI να μεταβούν σε δυνατότητες στις συσκευές που θα οδηγήσουν σε μεγάλης κλίμακας υιοθέτηση από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το σημείωμα.
Η Apple δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αυτή τη μετάβαση με την επερχόμενη κυκλοφορία του «Apple Intelligence», που φέρνει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στη σειρά iPhone. Ο αναλυτής της Citi, Atif Malik, δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι τα χαρακτηριστικά είναι αρκετά ισχυρά ώστε να οδηγήσουν σε έναν μεγάλο κύκλο αναβάθμισης για τα iPhone επόμενης γενιάς.
«Η ανατροφοδότηση των προγραμματιστών σχετικά με τα χαρακτηριστικά AI του iOS18 beta, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατα λανσαρισμένου νέου χαρακτηριστικού φωτογραφιών για την αφαίρεση ανεπιθύμητων αντικειμένων, υποδεικνύει το AI ως μια συναρπαστική αναβάθμιση για την ανανέωση του iPhone το επόμενο έτος», δήλωσε ο Malik.
Ο Malik εκτιμά ότι η Apple θα πουλήσει 85 εκατομμύρια συσκευές iPhone 16 το 2024 και 92 εκατομμύρια μονάδες iPhone 17 το 2025. Συνολικά, ο Malik αναμένει ότι η Apple θα πουλήσει 228 εκατομμύρια μονάδες iPhone συνολικά το 2024 και 241 εκατομμύρια μονάδες iPhone το 2025.
«Θεωρούμε ότι η Apple βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να το καταστήσει εφικτό, δεδομένης της ηγετικής της θέσης στην αγορά premium smartphones και της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης λογισμικού και υλικού», δήλωσε ο Malik σχετικά με την υιοθέτηση των τεχνολογιών AI από τους καταναλωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης