Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το καλύτερο σενάριο των αγορών για την απόφαση της Fed (17-18/9)… αλλά υπάρχει και μια προειδοποίηση

Morgan Stanley: Το καλύτερο σενάριο των αγορών για την απόφαση της Fed (17-18/9)… αλλά υπάρχει και μια προειδοποίηση
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, ιδανικά η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά μισή μονάδα, χωρίς να πυροδοτήσει ανησυχίες για την ανάπτυξη
Σχετικά Άρθρα

Η Wall Street προετοιμάζεται για μια σημαντική ανακοίνωση μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων την Τετάρτη και εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο μακριά θα φτάσει η Fed.
Η αγορά δίνει 59% πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Σύμφωνα με νέα έρευνα της Morgan Stanley, αυτό θα ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις μετοχές. Αλλά υπάρχει μια προειδοποίηση: Πρέπει να μειώσει κατά μισή μονάδα και να περιορίσει τις ανησυχίες των αγορών σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη.
«Πολύ βραχυπρόθεσμα, πιστεύουμε ότι το καλύτερο σενάριο για τις μετοχές αυτή την εβδομάδα είναι ότι η Fed μπορεί να πραγματοποιήσει μια μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης χωρίς να πυροδοτήσει ούτε ανησυχίες για την ανάπτυξη ούτε νέα εκκαθάριση στο carry trade του γιεν», έγραψε ο επικεφαλής επενδύσεων Mike Wilson σε ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας.
Κατά τους μήνες που οδηγούν στη συνεδρίαση πολιτικής της Fed αυτή την εβδομάδα, η επιδείνωση των δεδομένων στην απασχόληση έχει πείσει τους επενδυτές ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να αρχίσει να μειώνει το κόστος δανεισμού για να αποτρέψει μια οικονομική κάμψη.
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η Fed θα μπορούσε να μειώσει κατά 50 μονάδες βάσης τα επιτόκια, καθώς η αγορά ομολόγων δείχνει ότι η νομισματική πολιτική βρίσκεται πίσω από την καμπύλη: αν τα επιτόκια παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κινδυνεύει να σπάσει κάτι στην οικονομία.
Ταυτόχρονα, ορισμένοι αναλυτές σημείωσαν ότι μια επιθετική μείωση θα μπορούσε να είναι ο τρόπος της Fed να αναγνωρίσει τα προβλήματα στην οικονομία.

Οι 2 κλάδοι που θα βρεθούν στο επίκεντρο

Ενόψει της μείωσης των επιτοκίων, η Morgan Stanley πρότεινε στους επενδυτές να αυξήσουν την έκθεσή τους σε δύο κατηγορίες μετοχών που έχουν ιστορικά υπεραποδώσει σε παρόμοια περιβάλλοντα: τις αμυντικές και τις υψηλής ποιότητας.
Εν μέρει, ο λόγος οφείλεται στις αυξανόμενες ανησυχίες για την ανάπτυξη. Παρόλο που ο δείκτης S&P 500 σηματοδοτεί υψηλή πεποίθηση ότι η Fed θα δώσει μια ήπια προσγείωση και 15% αύξηση των κερδών ανά μετοχή έως το 2025, τα εσωτερικά στοιχεία της αγοράς δείχνουν μια διαφορετική ιστορία: οι επενδυτές συσσωρεύονται σε αμυντικές μετοχές υπό τον φόβο της επιβράδυνσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιδόσεις των αμυντικών έναντι των κυκλικών ήταν οι ισχυρότερες από την τελευταία ύφεση, σημείωσε ο Wilson. Οι αμυντικές μετοχές περιλαμβάνουν τομείς όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, κλάδοι που εξαρτώνται λιγότερο από τις μακροοικονομικές συνθήκες για να έχουν καλή απόδοση.
«Οι αμυντικές τείνουν να υπερέχουν σε απόδοση έναντι των κυκλικών μετοχών αρκετά επίμονα τόσο πριν όσο και μετά την περικοπή. Οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης τείνουν επίσης να υπεραποδίδουν έναντι των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης τόσο πριν όσο και μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed. Αυτές οι 2 τελευταίες δυναμικές παραγόντων υποστηρίζουν την προτίμηση μας σε αμυντικές μετοχές και σε μετοχής μεγάλης κεφαλαιοποίησης προτίμησή μας, καθώς οι περικοπές της Fed συχνά έρχονται σε περιβάλλον μεταγενέστερου κύκλου», δήλωσε η Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης