Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζεται σε Baa2 η Ελληνική Τράπεζα χάρη στην εξαγορά από τη Eurobank

Moody's: Αναβαθμίζεται σε Baa2 η Ελληνική Τράπεζα χάρη στην εξαγορά από τη Eurobank
Η βαθμολογία BCA (Baseline Credit Assessment) αυξήθηκε σε ba1 από ba2
Σχετικά Άρθρα
Σε Baa2 -από Baa3- αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (καταθέσεις) της Ελληνικής Τράπεζας η Moody's Ratings, διατηρώντας σε θετικές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Η βαθμολογία BCA (Baseline Credit Assessment) αυξήθηκε σε ba1 από ba2.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επικαλείται τον θετικό αντίκτυπο της εξαγοράς του 56% των μετοχών από τη Eurobank.
«Αν και δεν αναμένουμε ουσιαστικές αλλαγές στο εύρος δραστηριοτήτων της Ελληνικής Τράπεζας, η εξαγορά της Eurobank πιθανότατα θα προσφέρει μια πιο σαφή και εστιασμένη στρατηγική κατεύθυνση και μακροπρόθεσμα οφέλη, όπως πρόσβαση σε τεχνογνωσία και μεγαλύτερη ενοποίηση με τον όμιλο Eurobank. Αυτό θα ωφελήσει την Ελληνική Τράπεζα σε τομείς όπως η εταιρική, η ιδιωτική τραπεζική και η διαχείριση περιουσίας», σχολιάζει στην έκθεση η Moody's.
Η αναβάθμιση αντανακλά τις συνεχείς βελτιώσεις στο προφίλ φερεγγυότητας της Ελληνικής Τράπεζας, καθώς τα θεμελιώδη χρηματοοικονομικά μεγέθη και το συνολικό franchise θα παραμείνουν ισχυρά μετά την εξαγορά από την Eurobank.
«Η Ελληνική Τράπεζα ενίσχυσε περαιτέρω τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Τον Ιούνιο του 2024, η Ελληνική Τράπεζα ανέφερε έναν πολύ υψηλό εποπτικό δείκτη κεφαλαίου CET1 26,6%, από 20,8% τον Ιούνιο του 2023. (...)
Η κερδοφορία συνέχισε να ενισχύεται εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων», υπογραμμίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης