Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ned Davis Research: Οι 3 καταλύτες που κρατούν ζωντανό το ράλι των «ταύρων» - Άνοδος 13% το 2025 στη Wall Street

Ned Davis Research: Οι 3 καταλύτες που κρατούν ζωντανό το ράλι των «ταύρων» - Άνοδος 13% το 2025 στη Wall Street
Οι στρατηγικοί αναλυτές της NDR εκτιμούν ότι η διετής ανοδική πορεία των μετοχών θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμα ένα έτος
Σχετικά Άρθρα

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην τελευταία ανοδική αγορά των μετοχών, βλέπει η Ned Davis Research.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της εταιρείας ερευνών δήλωσαν ότι η διετής ανοδική πορεία θα μπορούσε ενδεχομένως να διαρκέσει για άλλους 12 μήνες. Όσο τρεις θετικοί καταλύτες συνεχίζουν να ενισχύουν την αγορά, δεν υπάρχει κανένας λόγος οι μετοχές να μην μπορούν να ανέβουν υψηλότερα, ανέφερε η NDR σε σημείωμά της αυτή την εβδομάδα.
Από τις 13 ανοδικές αγορές που διήρκεσαν τουλάχιστον δύο χρόνια από το 1949, οι μετοχές συνέχισαν να σκαρφαλώνουν υψηλότερα για τρίτο έτος, εκτός εάν η οικονομία εισήλθε σε ύφεση ή αντιμετώπισε ένα γεγονός «μαύρου κύκνου», όπως η κρίση χρέους στην Ευρώπη, ή η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ το 2011, ανέφερε ο οίκος.
Σε μια περίπτωση, η ανοδική αγορά έληξε αφού η Fed ανέτρεψε την απόφασή της για μείωση των επιτοκίων, τρομάζοντας τους επενδυτές.
pinakas_1.webp
«Οι αγορές "ταύρων" δεν πεθαίνουν από γηρατειά», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές. «Ο πίνακας υπογραμμίζει την άποψή μας ότι, ελλείψει σφάλματος πολιτικής της Fed, σκληρής προσγείωσης ή εξωτερικού σοκ, ο δρόμος της μικρότερης αντίστασης είναι η συνέχιση της αγοράς ταύρων».
Από όλες τις ανοδικές αγορές που διήρκεσαν τουλάχιστον τρία χρόνια από το 1949, οι μετοχές κέρδισαν κατά μέσο όρο 13,1% κατά το τρίτο έτος τους, αναφέρει η Ned Davis Research.
Ο S&P 500 έχει κερδίσει 60% από τότε που ο δείκτης εισήλθε σε έδαφος ανοδικής αγοράς τον Οκτώβριο του 2022. Αυτά τα κέρδη οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε τρεις θετικούς καταλύτες, ανέφερε η εταιρεία, υποδηλώνοντας ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά όσο οι θετικοί παράγοντες παρέμεναν σε ισχύ.

  1. Αποπληθωρισμός: Η υποχώρηση του πληθωρισμού έχει «καθορίσει» την τρέχουσα bull market, έγραψε ο οίκος. Ενώ η πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού φάνηκε να σταματά στις αρχές του έτους, οι τιμές συνέχισαν να τείνουν πιο κοντά στον στόχο της Fed για πληθωρισμό 2%, με τον πληθωρισμό να διαμορφώνεται στο 2,5% τον Αύγουστο.
  2. Αποφυγή ύφεσης: Οι ΗΠΑ χρειάζονται μια ήπια προσγείωση για να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά οι μετοχές. Οι κίνδυνοι ύφεσης, ωστόσο, φαίνονται «χαμηλοί βραχυπρόθεσμα», δήλωσαν οι στρατηγικοί αναλυτές, με το ΑΕΠ να καταγράφει ένα ισχυρό 3% το τελευταίο τρίμηνο.
  3. Ισχυρά κέρδη: Η αύξηση των εταιρικών κερδών πρέπει να είναι σταθερή για να συνεχίσουν οι αγορές την ανοδική τους πορεία. Η αύξηση των κερδών μεταξύ των εταιρειών του S&P 500 εκτιμάται ότι ήταν περίπου 4,6% κατά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την FactSet. Εάν αυτό αποδειχθεί αληθινό, αυτό θα σηματοδοτήσει το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης των κερδών, ανέφερε η εταιρεία αναλύσεων σε σημείωμά της.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι για τις αμερικανικές μετοχές σε απόλυτη βάση και σε σχέση με τα ομόλογα και τα μετρητά», προσθέτουν οι στρατηγικοί αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης