Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σάπιες και γερασμένες οι υποδομές των ΗΠΑ - Οι τυφώνες τις διαλύουν σαν πύργο από τραπουλόχαρτα

Σάπιες και γερασμένες οι υποδομές των ΗΠΑ - Οι τυφώνες τις διαλύουν σαν πύργο από τραπουλόχαρτα
Αντί να εστιάζει σε woke μόδες και να προκαλεί πολέμους σε όλο τον πλανήτη, η αμερικανική κυβέρνηση ας ξαναχτίσει τις γερασμένες υποδομές της χώρας
Ένας αγωγός νερού σπάει κάθε δύο λεπτά κάπου στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα μολυσμένα αποθέματα πόσιμου νερού.
Την ίδια στιγμή, μία στις τρεις γέφυρες της χώρας χρειάζεται επισκευή, θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες εκατομμύρια επιβάτες. Ενδεικτικά, περισσότερες από 42.000 γέφυρες σε όλη τη χώρα, που μεταφέρουν περίπου 167 εκατομμύρια οχήματα κάθε μέρα, βρίσκονται σε ερειπωμένη κατάσταση.
Επίσης, έρευνα έδειξε ότι 300 εκατομμύρια κάτοικοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν διακοπές ρεύματος σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 2024 και 2028, λόγω των εκτεταμένων βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Με άλλα λόγια, η Αμερική καταρρέει, κυριολεκτικά, σχολιάζει το Rutherford Institute.
«Οι καταρρέουσες γέφυρες, οι τρύπιοι αυτοκινητόδρομοι, οι παλιοί σιδηρόδρομοι, οι υποβαθμισμένες γραμμές ηλεκτροδότησης, το μολυσμένο νερό, τα ξεπερασμένα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα γερασμένα λιμάνια, οι μη ασφαλείς σήραγγες και η ανεπαρκής τηλεπικοινωνία, γίνονται κοινά χαρακτηριστικά στη ζωή των Αμερικανών.
Εάν το έθνος είναι θλιβερά απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει κλιματικές καταστροφές, όπως πλημμύρες, τυφώνες, πυρκαγιές και ξηρασίες, παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων που έχουν δεσμευτεί για να στηρίξουν τα προβλήματα υποδομής του έθνους, είναι επειδή πολιτικοί σε όλο το πολιτικό φάσμα μας έχουν απογοητεύσει», υπογραμμίζει το Rutherford Institute.

Πρόσφατο παράδειγμα η καταστροφή που προκλήθηκε από τον τυφώνα Helene: ολόκληρες πόλεις κάτω από το νερό, οι δρόμοι έχουν καταρρεύσει, το πόσιμο νερό είναι λιγοστό και περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Είναι σαφές ότι οι εθνικές προτεραιότητες των ΗΠΑ πρέπει να επανεξεταστούν.
Ενώ οι πολιτικοί παίζουν κομματικά παιχνίδια με τα χρήματα του λαού, οι κρίσιμες υποδομές της χώρας -«τόσο τα φυσικά θεμέλια του έθνους όσο και τα θεμέλια των ελευθεριών»- συνεχίζουν να παραμελούνται, όταν προτεραιότητα αποτελούν οι διογκωμένες αμυντικές δαπάνες σε ατελείωτους πολέμους στο εξωτερικό, η βοήθεια στην Ουκρανία.
«Για αρχή, χρειαζόμαστε μια γενική αναμόρφωση των υποδομών του έθνους.
Σύμφωνα με το περιοδικό Time, σε όλη τη χώρα, εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν πρόσβαση ή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ευρυζωνική υπηρεσία Διαδικτύου. Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς τρεχούμενο νερό ή βασικές υδραυλικές εγκαταστάσεις. Η πολιτική βούληση ήταν αδύναμη ή απρόσεκτη.
Με άλλα λόγια, οι πολιτικοί που χορεύουν στο ρυθμό της ολιγαρχικής ελίτ δεν έχουν κίνητρο να κάνουν τίποτα για τις γερασμένες υποδομές επειδή δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτές: ούτε ψήφους, ούτε χρήματα, ούτε εξουσία.
Αυτό δεν έχει να κάνει με το αν οι Ρεπουμπλικάνοι ή οι Δημοκρατικοί έχουν καλύτερες πολιτικές.
Πράγματι, οι προτεραιότητες και των δύο κομμάτων είναι ανησυχητικά ίδιες: και τα δύο μέρη υποστηρίζουν ατελείωτο πόλεμο, συμμετέχουν σε ανεξέλεγκτες δαπάνες, αγνοούν τα βασικά δικαιώματα των πολιτών, δεν σέβονται το κράτος δικαίου και έχουν μακρά ιστορία συρρίκνωσης των ελευθεριών.
Πρόκειται για τα δεινά του αμερικανικού λαού που συνεχίζει να αντιμετωπίζεται σαν μια μόνιμη κατώτερη τάξη.
Όποιος πιστεύει ότι αυτές οι προεδρικές εκλογές θα επιφέρουν οποιαδήποτε πραγματική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αμερικανική κυβέρνηση είναι είτε απίστευτα αφελής, αγνοεί το γεγονός ότι -όπως δείχνει μια εις βάθος μελέτη του Πανεπιστημίου του Πρίνστον- τώρα ζούμε σε μια ολιγαρχία που των πλουσίων, από τους πλούσιους και για τους πλούσιους.
Όταν μια χώρα ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια ενώ 38 εκατομμύρια από τους ανθρώπους της ζουν στη φτώχεια, σχεδόν 7 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι άνεργοι και περισσότεροι από 600.000 είναι άστεγοι, αυτή είναι μια χώρα της οποίας οι προτεραιότητες δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες του λαού της», υπογραμμίζεται.

O πρόεδρος Eisenhower είχε δίκιο

Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές: Η αναμόρφωση των υποδομών των ΗΠΑ θα πάρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο δεν θα συμβεί όσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να χρηματοδοτεί τη στρατιωτική βιομηχανία και την αδηφάγα όρεξη για ατελείωτους πολέμους.
Αυτό είναι ακριβώς το σενάριο για το οποίο προειδοποίησε ο Πρόεδρος Dwight D. Eisenhower όταν έλεγα στους πολίτες να μην αφήσουν την πολεμική μηχανή που βασίζεται στο κέρδος να θέσει σε κίνδυνο τις ελευθερίες ή τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Ο Dwight D. Eisenhower, ο οποίος υπηρέτησε ως Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανησυχούσε από την άνοδο της πολεμικής μηχανής με γνώμονα το κέρδος που, για να διαιωνιστεί, θα έπρεπε να συνεχίσει να διεξάγει πόλεμο.
Όπως αναγνώρισε, οι συνέπειες του να επιτραπεί στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα να διεξάγει πόλεμο, να εξαντλεί τους πόρους και να υπαγορεύει τις εθνικές προτεραιότητες, είναι πέρα ​​για πέρα ​​σοβαρές:

«Κάθε όπλο που κατασκευάζεται, κάθε πολεμικό πλοίο που εκτοξεύεται, κάθε πύραυλος που εκτοξεύεται σημαίνει μια κλοπή από εκείνους που πεινούν και δεν έχουν να φάνε, εκείνους που κρυώνουν και δεν είναι ντυμένοι.
Η χώρα ξοδεύει για τον πόλεμο τον ιδρώτα των εργατών της, την ιδιοφυΐα των επιστημόνων της, τις ελπίδες των παιδιών της»....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης