Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μία από τις μεγαλύτερες «αρκούδες» της Wall Street γίνεται αισιόδοξη, έπειτα από 2 χρόνια - Η JP Morgan έχει να πει κάτι θετικό

Μία από τις μεγαλύτερες «αρκούδες» της Wall Street γίνεται αισιόδοξη, έπειτα από 2 χρόνια - Η JP Morgan έχει να πει κάτι θετικό
Για πρώτη φορά, έπειτα από αρκετό καιρό, η JP Morgan έχει να πει κάτι θετικό για τις μετοχές
Σχετικά Άρθρα

Οι στρατηγικοί αναλυτές της JP Morgan είναι… αρκούδες (αρνητικοί) για τη χρηματιστηριακή αγορά από τον Οκτώβριο του 2022.
Αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει, με βάση το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα του επικεφαλής στρατηγικού αναλυτή της τράπεζας για τις διεθνείς μετοχές Dubravko Lakos-Bujas.
Αν και ο Lakos-Bujas δεν επικαιροποίησε τον στόχο της εταιρείας του για τις τιμές του S&P 500 στο τέλος του έτους, που είναι 4.200 μονάδες, ο οποίος συνεπάγεται μια απότομη πτώση 27% από τα τρέχοντα επίπεδα, συνέστησε στους επενδυτές να γίνουν λιγότερο αρνητικοί (bearish) για την αγορά.
«Εξουδετερώνουμε την άποψή μας για την αγορά αμυντικών και την πώληση κυκλικών προϊόντων», επεσήμανε ο Lakos-Bujas.
Η μείωση των επιτοκίων από τη Fed και η Κίνα που εξαπολύει νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας οδηγούν στην αλλαγή του κλίματος του Lakos-Bujas.
«Η στήριξη της πολιτικής από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έρχεται σε μια περίοδο εκπληκτικά ανθεκτικής ανάπτυξης των ΗΠΑ με σφιχτές αγορές εργασίας, συνεχιζόμενες κρατικές δαπάνες για το έλλειμμα και υψηλά επίπεδα ρεκόρ στις μετοχές, τις πιστώσεις και τη στέγαση», επεσήμανε ο Lakos-Bujas.
Η τράπεζα επεσήμανε επίσης την ισχυρή κατανάλωση των Αμερικανών, οι οποίοι έχουν προσθέσει συλλογικά 50 τρισεκατομμύρια δολάρια στον πλούτο τους μετά τον Covid. Σύμφωνα με στοιχεία της Fed, οι Αμερικανοί καταναλωτές διαθέτουν περίπου 185 τρισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, που αποτελούνται κυρίως από μετοχές και ομόλογα, σπίτια και μετρητά, και μόλις 21 τρισ. δολάρια σε χρέη. Αυτός είναι ένας υγιής ισολογισμός.

Ισχυρά εταιρικά κέρδη

Ο Lakos-Bujas ενθαρρύνεται επίσης από τη σταθερή αύξηση των εταιρικών κερδών, που να επιταχυνθεί από 3% τα τελευταία δύο χρόνια σε 12% τα επόμενα δύο χρόνια. «Οι αμερικανικές εταιρείες επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην ανακύκλωση των προ φόρων εσόδων σε επενδυτικές δαπάνες αντί να επιστρέφουν τα κέρδη μετά από φόρους στους μετόχους μέσω επαναγορών, γεγονός που συμβάλλει επίσης στην τόνωση της οικονομίας», εξήγησε ο Lakos-Bujas.
«Αν και είναι πολύ νωρίς για να υποθέσουμε ότι αυτό είναι ένα σημείο καμπής, υποδηλώνει ότι μια ύφεση είναι απίθανη στο εγγύς μέλλον, ιδίως δεδομένου ότι η εκπληκτικά ισχυρή αύξηση της απασχόλησης και η πτώση του ποσοστού ανεργίας διέσπασαν μια τάση επιβράδυνσης στην αγορά εργασίας» πρόσθεσε ο ίδιος.
Όμως ο Lakos-Bujas δεν έγινε εντελώς αισιόδοξος για τις μετοχές. Ειδικότερα, προειδοποίησε ότι οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεταβλητότητα στις αγορές ανάλογα με το αποτέλεσμα, ενώ τα χαμηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντίβαρο για τα εταιρικά κέρδη, ιδίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης