Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι 6 διαγωνισμοί για τα ακίνητα που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα - Στο «σφυρί Ξενία, ιαματικές πηγές, παραθαλάσσιες εκτάσεις και κάμπινγκ στην Χαλκιδική, «χαρτοφυλάκιο» με κτίρια του Δημοσίου

Οι 6 διαγωνισμοί για τα ακίνητα που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα - Στο «σφυρί Ξενία, ιαματικές πηγές, παραθαλάσσιες εκτάσεις και κάμπινγκ στην Χαλκιδική, «χαρτοφυλάκιο» με κτίρια του Δημοσίου
Ιαματικές πηγές, Ξενία, παραθαλάσσιες εκτάσεις στην Χαλκιδική αλλά και 11 οικόπεδα που βρίσκονται πλησίον του αυτοκινητόδρομου της Αττικής Οδού, περιλαμβάνει το «μενού» των αποκρατικοποιήσεων στα ακίνητα το επόμενο διάστημα.
Πρόκειται συνολικά για έξι διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και κτίρια Υπουργείων, Εφοριών και υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που θα αξιοποιηθούν με την μέθοδο της πώλησης και της επανεκμίσθωσης.
Τους όρους και τις διαδικασίες αυτών των διαγωνισμών θα προκηρύξει μέσα στο προσεχές τρίμηνο η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Το γεγονός, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες για τα ακίνητα στην Αφάντου Ρόδου, την Κασσιόπη Κέρκυρας καθώς και για 6 ακίνητα στο εξωτερικό, ενώ ολοκληρώθηκε ο νομικός και τεχνικός έλεγχος για 110 ακίνητα, των οποίων η αξιοποίηση δρομολογείται.
Επιπλέον, σημείωσε ότι «εντός του επόμενου τριμήνου αναμένεται η έναρξη άλλων 6 διαγωνιστικών διαδικασιών για μεγάλα ακίνητα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για:
- 28 ακίνητα (κυρίως κτίρια υπουργείων, εφοριών και υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.) που θα αξιοποιηθούν μέσω πώλησης και επανεκμίσθωσης (sale and leaseback).
- Κάμπινγκ και «Ξενία» στο Παλιούρι Χαλκιδικής: Πρόκειται για μια έκταση 210.742 τ.μ. που περιλαμβάνει τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του «Ξενία» και του παρακείμενου κάμπινγκ.
- Παραθαλάσσια έκταση στον Αγ. Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική: Προσφέρεται για ανάπτυξη κατοικιών, ξενοδοχειακών, αθλητικών και εμπορικών υποδομών.
- Ξενοδοχεία «Ξενία» Σκιάθου, Άνδρου και Τσαγκαράδας Πηλίου.
- Ιαματικές πηγές σε Καμένα Βούρλα, Κονιαβίτη/Καμένα Βούρλα, Θερμοπύλες, Υπάτη και Αιδηψό.
- 11 οικόπεδα δίπλα στην Αττική Οδό που είναι χαρακτηρισμένα ως «Χώροι Εγκαταστάσεων Υποστήριξης» του αυτοκινητοδρόμου.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας ολοκλήρωσε την καταγραφή, σε Ενιαίο Μητρώο, όλα τα ακίνητα που ανήκουν στο κράτος.
Το 2012 υπογράφηκε η σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης της Μαρίνας Βουλιαγμένης και μια σειρά συμβάσεων μικρότερων ακινήτων, ενώ προχώρησαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για μεγάλα (Σκοτίνα Πιερίας, Tae Kwon Do) και μικρά ακίνητα.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης