Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρχονται ακόμα πιο επώδυνες εποχές – Δέκα σημάδια ότι οικονομία και αγορές είναι ένα τεράστιο χάος

Έρχονται ακόμα πιο επώδυνες εποχές – Δέκα σημάδια ότι οικονομία και αγορές είναι ένα τεράστιο χάος
Και όταν η Αμερική βήχει, ο υπόλοιπος κόσμος παθαίνει πνευμονία…
Σε πολλές προηγούμενες προεδρικές κάλπες στις ΗΠΑ, η υγεία της οικονομίας υπήρξε καθοριστικός παράγοντας…
Αναμφίβολα, λοιπόν, και τώρα η υγεία της οικονομίας θα έχει σίγουρα τεράστια επίδραση στο αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών και στον υπόλοιπο κόσμο.
Άλλωστε, όταν η Αμερική βήχει, ο υπόλοιπος κόσμος παθαίνει πνευμονία…
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε από τη Rasmussen, η οικονομία είναι το νούμερο ένα ζήτημα, με μεγάλη διαφορά για τους ψηφοφόρους, στην εξαιρετικά σημαντική πολιτεία της Πενσιλβάνια.
Δυστυχώς για τους Δημοκρατικούς, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν είναι ευχαριστημένοι με την απόδοση της οικονομίας και φαίνεται ότι οι συνθήκες έχουν πάρει τροπή προς το χειρότερο.
Τα παρακάτω είναι 10 σημάδια ότι η οικονομία είναι ένα τεράστιο χάος:

#1 Ο αριθμός των Αμερικανών που υποβάλλουν για πρώτη φορά αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μόλις έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο τους τελευταίους 12 μήνες, εν μέρει λόγω των ζημιών από την καταιγίδα Helen και των στάσεων εργασίας.
Οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 5 Οκτωβρίου ανήλθαν στις 258.000, αυξημένες κατά 33.000, έναντι 225.000 μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

#2 Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Financial Security Monitor της Primerica, το ποσοστό των νοικοκυριών μεσαίου εισοδήματος που «βαθμολογούν αρνητικά την προσωπική τους οικονομική κατάσταση» έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί…
Η τελευταία έκθεση Financial Security Monitor της Primerica για το γ’ τρίμηνο διαπίστωσε ότι το 55% των νοικοκυριών μεσαίου εισοδήματος αξιολογεί πλέον αρνητικά την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, ένα άλμα 6 μονάδων από την προηγούμενη έρευνα.
«Για πρώτη φορά μέσα σε έναν χρόνο, η πλειονότητα των νοικοκυριών μεσαίου εισοδήματος αισθάνεται αρνητικά για τα προσωπικά τους οικονομικά», δήλωσε ο Glenn Williams, Διευθύνων Σύμβουλος της Primerica.
«Στην πραγματικότητα, αυτή η τελευταία έκθεση αντιπροσωπεύει την υψηλότερη αρνητική βαθμολογία που έχουμε δει από τότε που ξεκινήσαμε την έρευνα ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια».

#3 Δυστυχώς, η κρίση κόστους ζωής είναι ατελείωτη…
Μπορείτε να ζήσετε το Αμερικανικό Όνειρο, αλλά θα σας κοστίσει.
Σύμφωνα με την Investopedia, η καρτέλα διάρκειας ζωής για όνειρα όπως η ιδιοκτησία ενός σπιτιού, η οδήγηση νέων αυτοκινήτων, η ανατροφή παιδιών και οι διακοπές φτάνει τα 4,4 εκατομμύρια δολάρια.
Αυτά τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα από ό,τι κερδίζει ο μέσος Αμερικανός σε μια ζωή.

#4 Η εταιρεία που παράγει περισσότερες τηγανητές πατάτες από οποιονδήποτε άλλο στη Βόρεια Αμερική μειώνει την παραγωγή και απολύει εργαζομένους λόγω της δραματικής επιβράδυνσης της καταναλωτικής ζήτησης…
Η Lamb Weston, ο μεγαλύτερος παραγωγός τηγανητών πατατών στη Βόρεια Αμερική και σημαντικός προμηθευτής αλυσίδων fast-food, εστιατορίων και παντοπωλείων, κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής της στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα απολύσει σχεδόν 400 υπαλλήλους, ή το 4% του εργατικού δυναμικού της, και θα περικόψει προσωρινά τις γραμμές παραγωγής ως απάντηση στην επιβράδυνση της ζήτησης των πελατών.

#5 Κάποτε η Boeing πετούσε ψηλά, αλλά τώρα αποφάσισε να απολύσει περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού της…
Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε στους εργαζομένους αργά την Παρασκευή ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει το 10% του προσωπικού της «τους επόμενους μήνες».
«Η επιχείρησή μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση και είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μαζί» δήλωσε η Kelly Ortberg, η οποία υπηρετεί ως διευθύνουσα σύμβουλος της προβληματικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών εδώ και δύο μήνες.

#6 Ο τραπεζικός κλάδος υποφέρει. Μέχρι στιγμής φέτος, οι τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κλείσει πάνω από 700 τοπικά υποκαταστήματα… αναγκάζοντας χιλιάδες ταξίδια εκατοντάδων χιλιομέτρων για να έχουν πρόσβαση σε ζωτικές υπηρεσίες.
Η Bank of America έκλεισε τα περισσότερα υποκαταστήματα από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα, - 132 μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου.
Η US Bank ήταν στη δεύτερη θέση, έχοντας κλείσει 101 δικά της υποκαταστήματα.

#7 Μετά από 75 χρόνια, η εταιρεία κατασκευής υποδημάτων True Value αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και να «πουλήσει ουσιαστικά όλες τις δραστηριότητές της σε έναν αντίπαλο»…

#8 Σκεφτήκατε ποτέ ότι θα ζούσατε να δείτε μια μέρα που εκατοντάδες καταστήματα 7-Eleven θα έκλειναν; Δυστυχώς αυτή η ώρα έφτασε…

#9 Η Home Depot προφανώς πιστεύει ότι οι δύσκολες στιγμές είναι μπροστά, επειδή ρίχνουν εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια χώρου αποθήκης…
Από τα τέλη Αυγούστου, η Home Depot έχει διαθέσει σχεδόν 4 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια αποθηκευτικού χώρου για υπομίσθωση, συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης SF Phoenix 1,3 εκατομμυρίων και ενός κέντρου διανομής SF 1,1 εκατομμυρίων στην Inland Empire, σύμφωνα με την CoStar Analytics.

#10 Σε αυτό το σημείο, τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που ακόμη και η Disney απολύει εργαζομένους…
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Deadline, η Disney προωθεί νέες απολύσεις ως μέρος μιας ευρύτερης «πρωτοβουλίας εξοικονόμησης κόστους».
Περίπου 300 εργαζόμενοι σε όλα τα εταιρικά τμήματα της Disney θα επηρεαστούν αυτή την εβδομάδα.
Μια φορά κι έναν καιρό, το να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις ήταν αρκετό.
Δυστυχώς, οι δύσκολες οικονομικές στιγμές που βιώνουμε τώρα δεν αξίζει καν να συγκριθούν με τον πόνο που έρχεται αν δεν ανατρέψουμε τα πράγματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης