Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο καλό σενάριο η τιμή της αμκ της Εθνικής θα είναι μεταξύ 0,50 με 0,60 ευρώ και στο κακό σενάριο αν αποτύχει η προσπάθεια κάλυψης του 10% της ελάχιστης συμμετοχής στα 0,10 ευρώ με ενεργοποίηση reverse split ίσως 10 προς 1

Στο καλό σενάριο η τιμή της αμκ της Εθνικής  θα είναι μεταξύ 0,50 με 0,60 ευρώ και στο κακό σενάριο αν αποτύχει η προσπάθεια κάλυψης του 10% της ελάχιστης συμμετοχής στα 0,10 ευρώ με ενεργοποίηση  reverse split ίσως 10 προς 1
Η μετοχή της Εθνικής τράπεζας διαπραγματεύεται στα 1,10 ευρώ και η κεφαλαιοποίηση βρίσκεται στο 1 δις ευρώ.

Η τράπεζα που χρειάζεται 9,75 δις ευρώ κεφάλαια αλλά συνολικά μαζί με την Eurobank θα φθάσουν τα 15,5 δις με προοπτική τα 17,2 δις ευρώ καθώς θα προκύψουν πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες με σημερινούς όρους αν υλοποιούσε αύξηση κεφαλαίου και προσδιόριζε σήμερα την τιμή θα ήταν στα 0,67 ευρώ.
Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι με βάση το καλό σενάριο η τιμή της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής θα καθοριστεί μεταξύ 0,50 με 0,60 ευρώ και στο κακό σενάριο αν αποτύχει η προσπάθεια κάλυψης του 10% της ελάχιστης συμμετοχής θα προσδιοριστεί στα 0,10 ευρώ και με reverse split θα μπορούσε να επανακαθοριστεί π.χ. στο 1 ευρώ μέσω της μείωσης των κυκλοφορουσών μετοχών αλλά και των μετοχών που θα εκδοθούν.
Η υπόθεση των πρόσθετων κεφαλαιακών απαιτήσεων που εκτιμώνται μεταξύ 1,55 με 1,7 δις ευρώ έχουν προβληματίσει τους διεθνούς επενδυτές καθώς έχουν ανακρούσει πρύμναν ειδικά για το σχήμα Εθνικής – Eurobank καθώς ακόμη παραμένει ασαφές ποιο είναι το ακριβές ύψος των κεφαλαίων που χρειάζονται.
Τα 15,5 δις ευρώ πάντως είναι δεδομένο ότι δεν είναι επαρκές κεφάλαιο και απαιτούνται πρόσθετα κεφάλαια για να καλύψουν πλήρως τις κεφαλαιακές ανάγκες του νέου ομίλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης