Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Royal Bank of Scotland: Οι αγορές έχουν υποεκτιμήσει του πολιτικούς κινδύνους που υπάρχουν στην Ελλάδα - Οι στόχοι του προϋπολογισμού και των μεταρρυθμίσεων το α' 3μηνο δεν θα επιτευχθούν - Προσοχή σε όλη την περιφέρεια

Royal Bank of Scotland: Οι αγορές έχουν υποεκτιμήσει του πολιτικούς κινδύνους που υπάρχουν στην Ελλάδα - Οι στόχοι του προϋπολογισμού και των μεταρρυθμίσεων το α' 3μηνο δεν θα επιτευχθούν - Προσοχή σε όλη την περιφέρεια
Λάθος χαρακτηρίζει τους υπολογισμούς της αγοράς για τους κινδύνους που υπάρχουν σε πολιτικό επίπεδο στην Ελλάδα, η Royal Bank of Scotland, επισημαίνοντας ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει ελαφρώς στην επόμενη επίσημη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την Τρόικα το Μάρτιο.
Σύμφωνα με την 7σέλιδη έκθεση της Royal Bank of Scotland με τίτλο "Euro sovereigm game plan" (Το σχέδιο του παιχνιδιού στην ευρωζώνη) που παρουσιάζει το www.bankingnews.gr επισημαίνεται ότι οι αγορές έχουν υποεκτιμήσει του πολιτικούς κινδύνους που υπάρχουν στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται η κυβέρνηση να χάσει τους στόχους του προϋπολογισμού και των μεταρρυθμίσεων το πρώτο τρίμηνο του έτους. Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη μπορεί να απαιτηθεί περαιτέρω δράση και επαναδιαμόρφωση του προγράμματος προσαρμογής, με τις διαπραγματεύσεις να ελλοχεύουν κινδύνους για τη σταθετότητα.
Σύμφωνα με την Royal Bank of Scotland, το ράλι στις αγορές και στα ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης, είχε "γυρίσει" πολλούς επενδυτές σε bullish προς την περιοχή, ωστόσο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί τα στοιχεία που ανακοινώνονται προκαλούν προβληματισμό. Για να συντηρηθεί η στάση αυτή θα πρέπει οι αναπτυξιακοί δείκτες να ενισχυθούν σημαντικά. Τα κυκλικά φαινόμενα που επικρατούν διατηρούν κάτω από το μέσο όρο τους επιμέρους δείκτες της οικονομίας, εξέλιξη που θα πρέπει να μας κάνει προσεκτικούς στην εμπιστοσύνη που θα πρέπει να δείξουν οι επενδυτές στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, αναφέρει η Royal Bank of Scotland.
Τέλος, όπως αναφέρει η βρετανική τράπεζα, το τέλος των επαχθών σεναρίων της κρίσης, ήτοι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ή επιδείνωση της κατάστασης της ισπανικής οικονομίας, αν και αναμένεται να οδηγήσουν την επενδυτική κοινότητα στις ευρωπαϊκές εταιρείες, πρέπει να έχουν όλοι κατά νου ότι η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας αναμένεται να παραμείνει αδύναμη κατά το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης