Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Cheuvreux: Mεταβατικό έτος για τις ευρωπαϊκές αγορές το 2013 - Η bull market πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί... - Εξαιρετικά πρώιμη κάθε συζήτηση για ασφαλή καταφύγια στις μετοχές, έναντι των ομολόγων

Cheuvreux: Mεταβατικό έτος για τις ευρωπαϊκές αγορές το 2013 - Η bull market πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί... - Εξαιρετικά πρώιμη κάθε συζήτηση για ασφαλή καταφύγια στις μετοχές, έναντι των ομολόγων
Συνέχιση της bull market στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προβλέπει η Cheuvreux στην τελευταία 20σέλιδη έκθεσή της "Potts: Cheuvreux European Investment Notes N° 140 - The Credit Regulator", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο οίκος στη νέα αυτή έκθεσή του "η bull market στην Ευρώπη πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί".
Ωστόσο - κόντρα σε άλλους μεγάλους επενδυτικούς οίκους - η Cheuvreux δεν αποδέχεται ακόμη την τάση εκείνη που μιλά για την πλήρη αντιστροφή του κλίματος στις αγορές και τη μεγάλη μετατόπιση της επενδυτικής κοινότητας από τα ομόλογα στις μετοχές (great rotation).
Σαφώς πιο επιφυλακτικός ο οίκος - σε σχέση με άλλους - χαρακτηρίζει εξαιρετικά πρώιμη κάθε συζήτηση για μια μαζική μεταφορά του επενδυτικού ενδιαφέροντος από τα ομόλογα στις μετοχές.
"Έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες το τελευταίο διάστημα μιας απλής πραγματικότητας: Του πόσο εύθραυστες είναι οι αγορές στην Ευρώπη. Η επιστροφή του αισθήματος... ασφάλειας των μετοχών εμφανίζεται εξαιρετικά ανομοιογενής", προειδοποιεί χαρακτηριστικά η Cheuvreux, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει γιατί ακόμη δεν μπορεί να αποδέχθεί την τάση για τη μαζική επιστροφή στις μετοχές.
Ο οίκος μπορεί να προβλέπει συνέχιση της bull market στην Ευρώπη, ωστόσο αναγνωρίζει ότι η διόρθωση που σημειώνεται εντός του τρέχοντος μηνός, Φεβρουαρίου, είναι μεν ορατή, ήπια δε και χωρίς διάρκεια.
Η θέση των αναλυτών της Cheuvreux είναι η εξής: Οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανακάμπτουν ολοένα και περισσότερο. Μπορεί αυτή η ανάκαμψη να μην είναι ακόμη βιώσιμη και διατηρήσιμη, αλλά πράγματι θα λάβει χώρα.
Μάλιστα ο οίκος εκτιμά πως εντός των επόμενων κιόλας εβδομάδων, θα ανακύψουν σημαντικές ευκαιρίες για τους επενδυτές, ώστε εκείνοι να "ρίξουν" ακόμη περισσότερα κεφάλαια στις ευρωπαϊκές αγορές.
Κατά τη Cheuvreux, η βελτίωση της ψυχολογίας των επενδυτών απέναντι στην Ευρωζώνη είναι μια πραγματικότητα, ακόμη κι αν δεν υπάρχει επίσημη παραδοχή ότι πράγματι "το outlook της ευρωπαϊκής οικονομίας, από πλευράς ανάπτυξης τουλάχιστον, βελτιώνεται".
Σύμφωνα με τον οίκο, το 2013 θα είναι ένα μεταβατικό έτος για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια...
Γιατί; Η Cheuvreux απαντά: Η ανάκαμψη πρέπει να συνεχιστεί. Ποια ανάκαμψη; Η ανάκαμψη από πλευράς οικονομιών και η ανάκαμψη από πλευράς εταιρικών κερδών...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης