Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Έρχεται νέο ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ελκυστικές οι τρέχουσες αποτιμήσεις των μετοχών - Αγοράστε στην πτώση, συστήνει στους επενδυτές

Goldman Sachs: Έρχεται νέο ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ελκυστικές οι τρέχουσες αποτιμήσεις των μετοχών - Αγοράστε στην πτώση, συστήνει στους επενδυτές
Διατήρηση της ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών το προσεχές διάστημα, ελέω σειράς σημαντικών παραγόντων, προβλέπει η Goldman Sachs.
"Οι ευρωπαϊκές αγορές θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά", δηλώνει κατηγορηματικά ο Peter Oppenheimer, κορυφαίος αναλυτής του οίκου, υπεύθυνος για θέματα που αφορούν στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Ποιοι είναι όμως οι λόγοι εκείνοι που μπορούν να συντηρήσουν την άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων;
Ο Oppenheimer παραθέτει τους εξής παράγοντες:
- ελκυστικές αποτιμήσεις.
- εξυπηρετική πολιτική κεντρικών τραπεζών.
- ισχυροί εταιρικοί ισολογισμοί.
- ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας (προβλέπει σημαντική ισχυροποίησή της προς τα τέλη του 2013 και στις αρχές του 2014).
"Οι προοπτικές για τις ευρωπαϊκές μετοχές είναι πολύ καλές. Είναι πράγματι ελκυστικές", υποστηρίζει ο Oppenheimer.
Απευθυνόμενος προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα - και δη στους επενδυτές που κάνουν κινήσεις σε ορίζοντα 12μηνου - συστήνει το εξής: Προχωρήστε σε αγορές στην... αδυναμία, ήτοι στην πτώση!
"Το ράλι που έχει σημειωθεί στις ευρωπαϊκές αγορές είναι φανταστικό", σχολιάζει στο ίδιο μήκος κύματος ο Ian Harnett, στρατηγικός αναλυτής της Absolute Strategy.
Υπενθυμίζεται εδώ πως μόνο το τελευταίο τρίμηνο οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν καταγράψει άνοδο 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης