Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πώς να τοποθετηθείτε στις αγορές μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο - Η Fed θα αναλάβει δράση αλλάζοντας τις ισορροπίες παγκοσμίως, σύμφωνα με 8 αναλυτές

Πώς να τοποθετηθείτε στις αγορές μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο - Η Fed θα αναλάβει δράση αλλάζοντας τις ισορροπίες παγκοσμίως, σύμφωνα με 8 αναλυτές
Να αναλάβει και πάλι δράση για την αμερικανική οικονομία η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, η Fed, λόγω της Κύπρου, εκτιμούν οι αναλυτές, αναμένοντας βελτίωση των αμερικανικών δεικτών, παρά τη βραχυπρόθεσμη διόρθωση που θα υπάρξει.
«Παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα της, ταυτόχρονα φροντίζει να υπενθυμίζει στις αγορές ότι απλά αυτά είναι πίσω από την… ‘κουρτίνα’», ανέφερε ο Alex White της JPMorgan, ο οποίος πρόσθεσε ότι αναμένει από τη Fed να αναλάβει περισσότερη δράση έναντι των αναταράξεων που θα υπάρξουν από τη λύση που δόθηκε για την Κύπρο.
Σύμφωνα με τον Jeff Kleintop, της LPL Financial, οι μετοχές παγκοσμίως θα διορθώσουν 5-10%, προειδοποιώντας για την «τρέλα του Μαρτίου» (March Madness), καθώς οι αμερικανικοί δείκτες μετά τα ιστορικά υψηλά που βρέθηκαν θα έχουν κάθε λόγο να διορθώσουν.
Σύμφωνα με την Meredith Whitney, δεν αποκλείεται να δούμε ένα κύμα εισροής προς τα αμερικανικά ομόλογα, ως ασφαλές καταφύγιο κόντρα στη διόρθωση των μετοχών, ενώ ο David Joy της Ameriprise Financial συστήνει διασπορά των τοποθετήσεων σε επιλεγμένες μετοχές, αμερικανικά ομόλογα και χρυσό.
Ο Stuart Hoffman της PNC Financial Services θεωρεί ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη θα αναγκάσουν την Fed να συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, χωρίς να προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές.
Ο αναλυτής της Bank of America/Merrill Lynch, Michael Hanson, αναμένει διαφοροποιήσεις στην ανακοίνωση της FOMC η οποία θα εκδοθεί αύριο Τετάρτη, δίνοντας βάση στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας με γνώμονα τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.
Η Goldman Sachs, από τη μεριά της, συστήνει overweight σε μετοχές που επωφελούνται των κυκλικών φαινομένων, και εστίαση στον τραπεζικό κλάδο. Εάν η Fed στηρίξει την οικονομία, τότε η αισιοδοξία θα επανέλθει στη Wall Street.
«Την προηγούμενη χρονιά οι επενδυτές πίστευαν ότι η οικονομία θα επιδεινωθεί, ωστόσο φέτος επικρατεί η άποψη ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης», ανέφερε ο Gary Thayer, της Wells Fargo Advisers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης