Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

"Πούλα τον Μάιο και φύγε" (Sell in May and go away)... όχι όμως για την Goldman Sachs - Το 2013 θα είναι διαφορετικό - Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την Κύπρο σταδιακά εξαλείφονται

"Πούλα τον Μάιο και φύγε" (Sell in May and go away). Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στη Wall Street τις τελευταίες ημέρες, όπως κάθε χρόνο, ωστόσο φέτος υπάρχει μια εξαίρεση: η Goldman Sachs.
Το μότο που θέλει τους επενδυτές να πουλούν τις συμμετοχές τους που έχτισαν όλον τον χειμώνα τον Μάιο, και να ξαναμπαίνουν στην αγορά τον Οκτώβριο, έχει αποκτήσει αξία... μύθου στη Wall, ο οποίος επιβεβαιώνεται, αφού το καλοκαίρι η πλειονότητα των μετοχών διορθώνει.
Ωστόσο, η Goldman Sachs θέλησε φέτος να σπάσει αυτόν τον μύθο. Με έκθεση της αναβάθμισε τις αμερικανικές μετοχές σε διάστημα τριών μηνών, ενώ δεν δίστασε να αναφέρει ότι το ίδιο θα ισχύει και σε διάστημα 12μήνου.
Σύμφωνα με την ίδια οι αποδόσεις θα στηριχτούν την παγκόσμια ανάκαμψη, η οποία θα ενισχύσει την ανάπτυξη της κερδοφορίας. Τα ρίσκα σε ΗΠΑ και Ευρώπη είναι πλέον μικρότερα, ενώ το δεύτερο μισό του έτους θα δούμε την ανάκαμψη να ενισχύεται.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,2% το 2013 και κατά 4,1% το 2014. Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την Κύπρο έχουν αρχίσει να εξαλείφονται, ενώ οι Κεντρικές Τράπεζες βρίσκονται υπ' ατμόν για την στήριξη της οικονομίας.
Έτσι, η Goldman Sachs, κάνει φέτος τη διαφορά και συστήνει στους επενδυτές να μην φύγουν από την αμερικανική αγορά...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης