Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τρόικα και η ΤτΕ πρέπει να παρέμβουν απαγορεύοντας στον Λάτση να συμμετάσχει στην αμκ της ΕΤΕ – Είναι προκλητικό να αποχωρεί από την Eurobank για να αποφύγει υποχρέωση 2,5 δισ και να εμφανίζεται ως επενδυτής στην ΕΤΕ

Τρόικα και η ΤτΕ πρέπει να παρέμβουν απαγορεύοντας στον Λάτση να συμμετάσχει στην αμκ της ΕΤΕ  – Είναι προκλητικό να αποχωρεί από την Eurobank για να αποφύγει υποχρέωση  2,5 δισ  και να εμφανίζεται ως  επενδυτής στην ΕΤΕ
(upd3)Πολλά από τα διαδραματιζόμενα, στην Ελλάδα αποδεικνύουν γιατί αυτή η χώρα οδηγήθηκε στην οικονομική χρεοκοπία και στην ηθική κατάπτωση.
Ορισμένα φαινόμενα αποτελούν πρόκληση στην κοινή λογική και δεν μπορεί οι θεσμικές αρχές και ειδικά η Τράπεζα της Ελλάδος να μην παρέμβουν σε μια διαδικασία που είναι ξεκάθαρα αμφισβητήσιμη.
Η οικογένεια Λάτση αποφάσισε ότι δεν έχει πλέον νόημα η δραστηριοποίηση στο banking και όταν κλήθηκε να επενδύσει 2,5 δις ευρώ σε σύνολο 5,8 δις ευρώ στην Eurobank με συνοπτικές διαδικασίες αποχώρησε μεταφέροντας το βάρος της ανακεφαλαιοποίησης στο ελληνικό δημόσιο.
Η οικογένεια Λάτση ξαφνικά βρέθηκε από στρατηγικός μέτοχος με 44% στην Eurobank με μηδέν μετοχές.
Εν συνεχεία επειδή η Εθνική ανέλαβε να συγχωνεύσει την Eurobank ο Λάτσης αντέλλαξε τις μετοχές που κατείχε στην Eurobank με μετοχές της Εθνικής και πλέον κατέχει 11,4% στην Εθνική.
Το deal και ορθά κατέρρευσε καθώς δεν είχε καμία λογική καθώς η Τρόικα διαπίστωσε ότι το συστημικό ρίσκο ενός τέτοιου τερατουργήματος δεν είχε και δεν έχει καμία χρησιμότητα στην εθνική οικονομία.
Ο Λάτσης όμως ο οποίος απέφυγε να επενδύσει έστω και 1 ευρώ στην κρίσιμη ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank, εμφανίζεται θετικός να επενδύσει 100-150 εκατ στην Εθνική τράπεζα. Δεν καλύπτει το 11% αλλά το 1% με 1,4% της αύξησης κεφαλαίου.
Όμως εδώ γεννάται το ερώτημα μπορεί ο Λάτσης να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας;
Η Τράπεζα της Ελλάδος όπως υποχρέωσε την Credit Agricole ή την Societe Generale να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες που κατείχαν πριν τις πωλήσουν έτσι έπρεπε να πράξει και στην περίπτωση του Λάτση.
Άπαξ και το deal έχει ναυαγήσει – παρασκηνιακώς ακόμη κάποιοι επιχειρούν να το αναστήσουν – ο Λάτσης δεν θα πρέπει να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μια αύξηση κεφαλαίου άλλης τράπεζας.
Η διαδικασία συγχώνευσης κατέρρευσε, η Eurobank ανακεφαλαιοποιείται από το ΤΧΣ και η Εθνική θα βρεθεί με 2,5% στην Eurobank από 84%.
Ο Λάτσης άλλαξε τράπεζα, χωρίς να επενδύσει ούτε ένα ευρώ και αυτό συνέβη κατά παράβαση κάθε ηθικού κώδικα.
Η ΤτΕ θα πρέπει να παρέμβει και να απαγορεύσει στον Λάτση να επενδύσει έστω και ένα ευρώ στην Εθνική άπαξ και ο πρώην μέτοχος της Eurobank έχει εκκρεμότητα 2,5 δις ευρώ στην πρώην τράπεζα του, την Eurobank.

(Πρώτη ενημέρωση 14:11)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης