Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eντυπωσιασμένη από το ράλι των διεθνών αγορών δηλώνει η Goldman Sachs! - Τα χρηματιστήρια φλερτάρουν με ιστορικά υψηλά πολύ νωρίτερα του αναμενομένου - Στις 1.775 μονάδες ο S&P 500 στα τέλη του 2014 και στις 1.900 μονάδες στα τέλη του 2015

Eντυπωσιασμένη από το ράλι των διεθνών αγορών δηλώνει η Goldman Sachs! - Τα χρηματιστήρια φλερτάρουν με ιστορικά υψηλά πολύ νωρίτερα του αναμενομένου - Στις 1.775 μονάδες ο S&P 500 στα τέλη του 2014 και στις 1.900 μονάδες στα τέλη του 2015
Tο ράλι των διεθνών αγορών έχει αρχίσει να αφήνει άφωνους ολοένα και περισσότερους αναλυτές, πουυ παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να καταρρίπτουν το ένα υψηλό ρεκόρ μετά το άλλο.
Στη μερίδα αυτή των αναλυτών ανήκει και η Goldman Sachs.
"Οι αγορές φλερτάρουν με ιστορικά υψηλά επίπεδα πολύ νωρίτερα από ότι αναμέναμε", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο David Kostin, επικεφαλής αναλυτής της Goldman Sachs, υπεύθυνος για την πορεία της αμερικανικής αγοράς.
Κατά τον ίδιο, η άνοδος των διεθνών χρηματιστηρίων θα συνεχιστεί. "Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, ο S&P 500, θα φτάσει στις 1.775 μονάδες στα τέλη του 2014 και στις 1.900 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2015", προβλέπει ο Kostin.
Και εξηγεί: Οι συνθήκες είναι ιδανικές, δεδομένων των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων που διατηρούν οι ανά τον κόσμο κεντρικές τράπεζες.
Εκτίναξη του S&P 500, πάνω από τα επίπεδα των 1.900 μονάδων προβλέπει μακροπρόθεσμα ο Laszlo Birinyi, επικεφαλής της Birinyi Associates.
Όπως ανέφερε ήδη από χθες το www.bankingnews.gr, "Η ιστορία μου λέει πως σύντομα - μπορεί όχι μέσα στο 2013, αλλά άμεσα - ο S&P 500 όχι μόνο θα φτάσει, αλλά και θα ξεπεράσει τα επίπεδα των 1.900 μονάδων", σχολιάζει ο Birinyi.
Διατυπώνοντας μια άκρως αισιόδοξη πρόβλεψη, εξηγεί πως οι διεθνείς αγορές στην τρέχουσα συγκυρία αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τους επιλεκτικούς επενδυτές. Και συστήνει προς αυτούς: Μην αναζητάτε συγκεκριμένους κλάδους για επενδύσεις. Καλύτερα να αναζητήσετε συγκεκριμένες εταιρείες.
"Είμαι εντυπωσιασμένος από τις αντοχές τις οποίες έχουν επιδείξει οι αγορές" τονίζει χαρακτηριστικά ο Birinyi.
Και προβλέπει: Η όποια παύση από το ράλι θα είναι προσωρινή. Οι αγορές θα συνεχίσουν ανοδικά. Υπάρχουν οι προοπτικές....
Βραχυπρόθεσμα ο Birinyi προβλέπει άνοδο του S&P 500 στις 1.700 μονάδες και μακροπρόθεσμα εκτίναξή του πάνω από τα επίπεδα των 1.900 μονάδων.
"Ο κόσμος δεν έχειι ακόμη αντιληφθεί πόσο ισχυρό είναι αυτό το ράλι που σημειώνεται", διαμηνύει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης