Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δύσκολη η κινεζική αγορά, αλλά αν το προϊόν σου είναι άριστο, δεν υπάρχει πρόβλημα - Τέσσερις Έλληνες επιχειρηματίες μιλούν στο bankingnews.gr για το ταξίδι με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά

Δύσκολη η κινεζική αγορά, αλλά αν το προϊόν σου είναι άριστο, δεν υπάρχει πρόβλημα - Τέσσερις Έλληνες επιχειρηματίες μιλούν στο bankingnews.gr  για το ταξίδι με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά
«Δεν αρκούν οι επαφές των πρεσβειών και των προξενείων για να επιτευχθούν συμφωνίες στην Κίνα, όπου κάθε επαρχία έχει τους δικούς της επενδυτικούς νόμους, κάθε λιμάνι διαθέτει διαφορετικούς κώδικες εξαγωγών  και χρεάζεσαι καλούς και αξιόπιστους  τοπικούς αντιπροσώπους για να προωθήσεις τα προϊόντα σου».
Αυτό δηλώνουν τέσσερις  Ελληνες επιχειρηματίες που συνόδευσαν τον Πρωθυπουργό στη Κίνα και επέστρεψαν το βράδυ της Κυριακής.  
Μιλώντας στο www.bankingnews.gr  ο κ. Ευριπίδης Δοντάς πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της εισηγμένης Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, δηλωνει ότι « το ταξίδι ήταν παραγωγικο και για όσους συνάδελφους μου-που ήταν και οι λιγότερι- ήρθαν για πρώτη φορα έλαβαν πολλά ερεθίσματα για να αναπτυχθούν στη χώρα αυτή». «Εμείς έχουμε παρουσία μία δεκαετία στην Κίνα» προσθετει ο κ. Δοντάς και υπογραμμίζει ότι «οι Κινέζοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να επενδύσουν στην Ελλάδα στο κλάδο των ανεμογεννητριών με την προύπόθεση ότι θα συνεισφέρουν σε μηχανολογικό εξοπλισμό ενώ στο κλάδο του βάμβακος αναμένεται να συνεχίσουμε να εξαγουμε με νεες συμφωνίες καθώς το ελληνικό βαμβάκι χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην χώρα».
Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης πρόεδρος του φερώνυμου ομίλου που διαθετει τα χρώματα vitex και πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου  υποστηρίζει με δηλώσεις του ότι « έχω συμμετάσχει και στα αντίστοιχα ταξίδια με τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή, αυτό το ταξίδι ηταν πιό ουσιαστικο γιατί είχε γίνει δουλειά, ήρθαν επιχειρηματίες που έχουν ήδη παρουσία στη Κίνα, δεν χαθηκε χρόνος σε δημοσιοσχετίστικες παρουσιάσεις αλλά είχαμε αρκετές συμφωνίες που έκλεισαν οι συνάδελφοί μου σε διάφορους κλάδους. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίδη «οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα αλλά ζήτησαν μεγαλύτερη προσπάθεια στο περιορισμό της γραφειοκρατίας ενώ το βασικό τους ερώτημα είναι σε πόσα χρόνια θα αποσβέσουν τα κεφάλαια που θα επενδύσουν στην χώρα μας».
Ο κ. Αρης Κεφαλογιάννης διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΑ Τρόφιμα που μετά την Κίνα βρίσκεται στην Μόσχα για την ενίσχυση των εξαγωγικών επιδόσεων της επιχείρισης δήλωσε τα εξής:
«Διαθέτουμε δικό μας τοπικό αντιπρόσωπο στην Κίνα την τελευταία τετραετία. Το ταξίδι με το Πρωθυπουργό ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς έγιναν πολλές συναντήσεις ενώ για το δικό μας κλάδο τα τρόφιμα θα πρέπει να σημειώσω ότι στόχος μας είναι να καθιερωθεί η μεσογειακή διατροφή στην κινεζική αγορά μέσω του ελληνικού ελαιολάδου».
Ο κ. Ευάγγελος Χαϊδάς πρόεδρος της εισηγμενης Ικτίνος που δραστηριοποιείται στο κλάδο μαρμάρου τονίζει ότι «η εταιρία μας έχει φθάσει σήμερα να εξάγει άνω του 90% του τζίρου της εκ των οποίων το 70% διοχετεύεται στην αγορά της Κίνας όπου έχουμε παρουσία την τελευταία εικοσαετία».
«Είναι δύσκολη αγορά για επενδύσεις η Κίνα» σημειώνει ο κ. Χαϊδας «αλλά εάν το προΪόν σου είναι άριστο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα» Ο πρόεδρος του Ικτίνου μίλησε για ενα από τα πιο οργανωμένα ταξίδια που έχουν γίνει  και έκανε ιδιαίτερη μνεία για το  ενδιαφέρον των Κινέζων για την αιολική ενέργεια στην Ελλάδα O k. XαΪδάς συμπληρώνει  ότι το ελληνικό μάρμαρο παραμένει το πιο εξαγώγιμο ελληνικό πρόΪόν στη ν Κίνα και οι προοπτικές παραμένουν ιδιαίτερα θετικές».

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης