Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε κορυφαία επενδυτική επιλογή του πρώτου τριμήνου αποδείχθηκαν τα γαλλικά ομόλογα - Προσοχή... συστήνει η Danske Bank - Φόβοι αναταραχών σε περίπτωση νέας υποβάθμισης και υψηλής προσφοράς

Σε κορυφαία επενδυτική επιλογή του πρώτου τριμήνου αποδείχθηκαν τα γαλλικά ομόλογα - Προσοχή... συστήνει η Danske Bank - Φόβοι αναταραχών σε περίπτωση νέας υποβάθμισης και υψηλής προσφοράς
Στο 12% φτάνουν τα κέρδη των γαλικών ομολόγων από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, όταν και η Γαλλία υποβαθμίστηκε από τον οίκο Standard & Poor's.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα γαλλικά ομόλογα έχουν "κλέψει" την παράσταση από εκείνα που αξιολογούνται με "ΑΑΑ", ενώ οι επενδυτές τα βλέπουν ως πιο ασφαλές καταφύγιο ακόμη και από το χρυσό.
Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό του 1,659% αυτόν τον μήνα, εξέλιξη που σύμφωνα με τους αναλυτές έλαβε ερείσματα εξαιτίας της μείωσης του βασικού επιτοκίου από την ΕΚΤ.
Σύμφωνα με την Danske Bank, "τα γαλλικά ομόλογα έχουν αδύναμα θεμελιώδη, ωστόσο έχουν πολύ ισχυρή ζήτηση. Οι επενδυτές δεν θα πρέπει να υποτιμούν το ενδεχόμενο και νέας υποβάθμισης, καθώς και της διάθεσης των επενδυτών για αποδόσεις".
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, τα γαλλικά ομόλογα έχουν υπεραποδώσει σε σχέση με τα υπόλοιπα, άριστα αξιολογημένα, ευρωπαϊκά ομόλογα, αφού έχουν επιστροφή κερδών 1,5%, την ώρα που τα γερμανικά έχουν 0,4%, τα ολλανδικά 0,3% και τα φινλανδικά 0,6%.
Την ίδια ώρα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και το γεγονός ότι η αγορά ομολόγων της Γαλλίας φτάνει το 1,42 τρισ. ευρώ, και της Γερμανίας το 1,14 τρισ. ευρώ.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το spread μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στις 50 μονάδες βάσης, από 29 μονάδες βάσης που ήταν ο μέσος όρος της τελευταίας δεκαετίας. Το 2011 το γαλλικό spread έφτασε στις 200 μονάδες βάσης, ενώ όταν ανέλαβε την προεδρεία ο F. Hollande, τον Μάιο του 2012, το spread διαμορφωνόταν στις 143 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης