Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η κυβέρνηση είναι θνησιγενής – Ακόμη και αν αποτραπεί το μοιραίο αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει συνοχή – Η πολιτική κρίση θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε εκλογές

 Η κυβέρνηση είναι θνησιγενής – Ακόμη και αν αποτραπεί το μοιραίο αποδεικνύεται  ότι η κυβέρνηση δεν έχει συνοχή – Η πολιτική κρίση θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε εκλογές
Η κυβέρνηση είναι θνησιγενής.
Ακόμη και αν αποτραπεί το μοιραίο, αποδεικνύεται από τις εξελίξεις ότι η κυβέρνηση δεν έχει συνοχή.
Αποδεικνύεται ότι στηριζόταν σε εύθραυστες ισορροπίες.

Η υπόθεση της ΕΡΤ ήταν μια απόλυτα ξεκάθαρα και αντικειμενικά αποτυχία της ΝΔ και του Σαμαρά και ειδικά των συμβούλων που προέτρεψαν τον Σαμαρά, σε αυτή την πολιτική αδιεξόδου.
Οι χειρισμοί στην ΕΡΤ ήταν ερασιτεχνικοί ενώ οι αναφορές του Σαμαρά του έλληνα πρωθυπουργού ότι…οι άλλοι να αναλάβουν τις ευθύνες του απέδειξε ότι αντί κυβέρνηση συνεργασίας ήταν κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Σαμαρά.
Έρχονται στην επιφάνεια, κόντρες μνησικακίες και το κυριότερο εντάσεις που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση.
Πλέον πολλοί πολιτικοί παρατηρητές υποστηρίζουν ότι λόγω της πολιτικής κρίσης αργά ή γρήγορα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Είναι δυνατό μετά από αυτό το φιάσκο, της ΕΡΤ να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση, αν καταφέρει να διατηρηθεί, θα έχει συνοχή, θα έχει παρουσία ισχυρή θα έχει ενιαίο λόγο και βαρύτητα;
Η κυβέρνηση παραπαίει και οι ευθύνες βαραίνουν και τους 3 πολιτικούς αρχηγούς αλλά κυρίως τον πρωθυπουργό.
Όταν ο Σαμαράς ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωνε ότι δεν θα συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ, μετεκλογικά αυτό ανετράπη πλήρως προκαλώντας απογοήτευση στον παραδοσιακό ψηφοφόρο της ΝΔ.
Δεν είναι τυχαίο ότι η παραδοσιακή Δεξιά βρίσκεται όχι με την ΝΔ αλλά με την Χρυσή Αυγή.
Η ΝΔ έχτισε πάνω σε σαθρά θεμέλια.
Οι υπόλοιποι κυβερνητικοί εταίροι, συμμετείχαν στην διαχείριση της εξουσίας αρχικά γιατί θεωρούσαν ότι αυτό επέβαλλαν οι κρίσιμες στιγμές αλλά το βασικό τους κίνητρο ήταν η μικροπολιτική.
Τώρα που βλέπουν δημοσκοπικά να ισοπεδώνονται και η κυβερνητική τους θητεία τους βλάπτει εμφανίζονται σκληροπυρηνικοί και άτεγκοι.
Η Ελλάδα πλέον δεν διαθέτει σταθερή κυβέρνηση.
Ακόμη και αν αποτραπεί το μοιραίο η Ελλάδα, δεν θα διαθέτει ισχυρή κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης