Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Επικίνδυνο μείγμα προκλήσεων απειλεί την Ευρωζώνη - Αβέβαιες οι προοπτικές για τις τράπεζες, ενώ τα spreads φλερτάρουν με νέα υψηλά - Προχωρήστε σε μαζικές πωλήσεις ευρώ, με στόχο τα 1,2750 δολάρια

Citigroup: Επικίνδυνο μείγμα προκλήσεων απειλεί την Ευρωζώνη - Αβέβαιες οι προοπτικές για τις τράπεζες, ενώ τα spreads φλερτάρουν με νέα υψηλά - Προχωρήστε σε μαζικές πωλήσεις ευρώ, με στόχο τα 1,2750 δολάρια
Όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις συνολικά λόγους για τους οποίους οι επενδυτές θα πρέπει να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις ευρώ αναλύει η Citigroup, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "3 Reasons To Sell EUR/USD Targeting 1.2750: A New Macro Trade", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
H πτώση του ευρώ θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα, υποστηρίζουν οι αναλυτές του  οίκου, παρουσιάζοντας τους εξής 3 λόγους:
1) Αυξάνονται οι κίνδυνοι για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Όλα τα νέα και οι εξελίξεις για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα τεθούν στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής στις 27 και 28 Ιουνίου. Αν υπάρξει απογοήτευση από τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, οι πιέσεις θα αυξηθούν τόσο για τις τραπεζικές μετοχές, όσο και για το ευρώ.
2) Το κόστος δανεισμού για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κινείται προς τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους.
Οι αποδόσεις των γαλλικών, ισπανικών και ιταλικών ομολόγων ολοένα και αυξάνονται... Οι κίνδυνοι για τις χώρες της περιφέρειας θα ενταθούν, ενισχύοντας τις πιέσεις και προς το ευρώ.
3) Οι επενδυτές θα καταστούν εκ νέου επιφυλακτικοί προς το ευρώ, ενόψει της νέας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στις 4 Ιουλίου.
Για τους τρεις αυτούς λόγους, η Citigroup συστήνει short τοποθετήσεις στο ευρώ,με στόχο τα επίπεδα των 1,2750 δολαρίων.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρότερη έκθεσή της η Citigroup χαρακτήρισε ευέλικτη τη νέα δικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα, εφιστώντας ωστόσο την προσοχή στο δύσκολο έργο της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τον οίκο, η δικομματική κυβέρνηση στη χώρα μας θα είναι πιο ευέλικτη σε σχέση με την προηγούμενη τρικομματική. Ωστόσο, οι υποχρεώσεις που έχει μπροστά της για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης μπορεί να δημιουργήσουν νέους τριγμούς στο ανανεωμένο σχήμα. Η δέσμευση της ελληνικής πλευράς για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων συνιστά μια αποστολή γεμάτη προκλήσεις. Αυτό άλλωστε απέδειξε η υπόθεση της ΕΡΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης