Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα στο ρεύμα η Citigroup... δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις αναδυόμενες αγορές - Φθηνότερες οι αποτιμήσεις τους σε σχέση με τις αναπτυγμένες αγορές

Κόντρα στο ρεύμα η Citigroup... δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις αναδυόμενες αγορές - Φθηνότερες οι αποτιμήσεις τους σε σχέση με τις αναπτυγμένες αγορές
Ψήφο εμπιστοσύνης στις αναδυόμενες αγορές δίνει και πάλι η Citigroup, "αγνοώντας" στην ουσία την πλεονότητα των αναλυτών που θεωρεί ότι πρέπει να αποσυρθούν οι επενδυτές.
Ο βασικός λόγος της αισιοδοξίας είναι ότι η ρευστότητα στην αγορά παραμένει, τα μακροοικονομικά στοιχεία ενισχύονται, η κερδοφορία βελτιώνεται και οι αποτιμήσεις είναι πολύ φθηνές ακόμη.
Σύμφωνα με τη Citigroup, ο δείκτης price to book value (P/BV) είναι κοντά στο 1,7  ήτοι 10% χαμηλότερα από το μέσο ιστορικό όρο.
Ο δείκτης MSCI Emerging Markets έχει χάσει 13% από τα τέλη Μαΐου, όταν και ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, υπονόησε ότι μπορεί να σταματήσει το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Citigroup, οι κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων οικονομών είναι σε θέση να προσφέρουν την απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να διατηρηθεί η αγορά στα σημερινά επίπεδα, ή ακόμη και να ενισχυθεί.
Τέλος, σύμφωνα με τη Citigroup, σε αντίθεση με τις αναπτυγμένες αγορές, οι οποίες δεν έχουν προσφέρει σημαντικές αγοραστικές ευκαιρίες από το 2000, οι αναδυόμενες αγορές μπορούν και δίνουν ισχυρές αποδόσεις σε ορίζοντα 12μηνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης