Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αναβαθμίζει σε overweight τις ευρωπαϊκές μετοχές η JP Morgan - Επενδυτές, αυξήστε την έκθεσή σας στην Ευρωζώνη! - Οι ευρωαγορές θα υπεραποδώσουν - Οι ανισορροπίες περιορίζονται και η οικονομία ανακάμπτει - Φθηνές οι αποτιμήσεις

Αναβαθμίζει σε overweight τις ευρωπαϊκές μετοχές η JP Morgan - Επενδυτές, αυξήστε την έκθεσή σας στην Ευρωζώνη! - Οι ευρωαγορές θα υπεραποδώσουν - Οι ανισορροπίες περιορίζονται και η οικονομία ανακάμπτει - Φθηνές οι αποτιμήσεις
Ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές μετοχές δίδει η JP Morgan, προχωρώντας στην αναβάθμιση της σύστασής τους σε overweight.
"Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι έτοιμα να κινηθούν εκ νέου ανοδικά, ακόμη και να υπεραποδώσουν", σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, σε νέα σημερινή 28σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Equity Strategy - Time to revisit Europe - Moving it to OW in the regional context" την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Kατά τον οίκο, μάλιστα, οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν αρχίσει πλέον να επιδεικνύουν σημαντικές αντοχές, αφού έχουν προσαρμοστεί σε ένα περιβάλλον υψηλών αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.
Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά η JP Morgan, σταδιακά η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει, γεγονός που μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει όσον αφορά στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, οι μετοχές των οποίων εμφανίζουν πλέον προοπτικές για να κινηθούν ανοδικά.
Από που αντλεί όμως ο οίκος την πεποίθηση πως η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει; Από τη σταδιακή βελτίωση της μεταποιητικής δραστηριότητας σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης. Από που όμως θα έρθει η ανάπτυξη, που τόσο έχει ανάγκη η Ευρωζώνη; Από τον εξής συνδυασμό: Σταδιακή μείωση του χρέους και ταυτόχρονη βελτίωση της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών εταιρειών.  
"Τα spreads της ευρωπαϊκής περιφέρειας συμπεριφέρονται ικανοποιητικά", διαπιστώνει ο οίκος σε άλλο μέρος της έκθεσής του αυτής, εξέλιξη την οποία αποδίδει στο νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, το γνωστό ΟΜΤ, ακόμη κι αν αυτό δεν έχει επί της ουσίας ποτέ ενεργοποιηθεί.
Κατά τον οίκο, οι αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών μετοχών έχουν καταστεί εξαιρετικά φθηνές.
"Η Ευρωζώνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ακόμη και στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", εξηγεί στη συνέχεια ο οίκος. Και διαπιστώνει: Αρκετές ανισορροπίες - κυρίως όσον αφορά στις χώρες της περιφέρειας - έχουν αντιμετωπιστεί. Η τραπεζική ένωση, αν και μα αργούς ρυθμούς, προχωρά...
"Αυξήστε την έκθεσή σας στην Ευρωζώνη" είναι το μήνυμα που στέλνουν προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα οι αναλυτές της JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης