Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι ΗΠΑ ψάχνουν τον ευρωπαϊκό δούρειο ίππο μέσω Ελλάδος – Η αμερικανική φιλία κρύβει τα σχέδια να αποκτήσουν οι ΗΠΑ ζώνες επιρροής στην Ευρώπη για να ανακόψουν τον οικονομικό και ιδεολογικό επεκτατισμό της Γερμανίας…και το πετρέλαιο

Οι ΗΠΑ ψάχνουν τον ευρωπαϊκό δούρειο ίππο μέσω Ελλάδος – Η αμερικανική φιλία κρύβει τα σχέδια να αποκτήσουν οι ΗΠΑ ζώνες επιρροής στην Ευρώπη για να ανακόψουν τον οικονομικό και ιδεολογικό επεκτατισμό της Γερμανίας…και το πετρέλαιο
Οι ΗΠΑ ψάχνουν τον ευρωπαϊκό δούρειο ίππο μέσω της Ελλάδος.
Αναλυτές και πολλά αμερικανικά blogs σκιαγραφούν την επίσκεψη Σαμαρά του έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος στις 8 Αυγούστου του 2013 θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα.

Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι η αμερικανική φιλία κρύβει τα σχέδια των αμερικανών να αποκτήσουν ζώνες επιρροής στην Ευρώπη για να ανακόψουν τον οικονομικό και ιδεολογικό επεκτατισμό της Γερμανίας.
Η Γερμανία σε αυτή την χρονική συγκυρία παγκοσμίως εμφανίζεται ως η χώρα με την μεγαλύτερη οικονομική παρέμβαση καθώς επηρεάζει με την πολιτική της την ευρωπαϊκή οικονομία που ως σύνολο είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως σε πραγματικούς όρους.
Για τους αμερικανούς η Ελλάδα αποτελεί ένα διττό στόχο.
Από την μια στηρίζουν την Ελλάδα στο θέμα του haircut καθώς στόχος τους είναι να τείνουν χείρας βοηθείας στην πολύπαθη Ελλάδα με αντάλλαγμα
1) την διατήρηση στενών δεσμών και
2) την πρόσβαση των αμερικανών στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο της περιοχής σε Αιγαίο και Ιόνιο πέλαγος.
Οι αμερικανοί θεωρούν αναλώσιμους τους έλληνες πολιτικούς.
Ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός της Ελλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.
Αν οι αμερικανοί διαπιστώσουν ότι μπορούν να κάνουν δουλειές με την Ελλάδα μέσω του Σαμαρά θα στηρίξουν τον Σαμαρά.
Αν διαπιστώσουν οι αμερικανοί ότι ο Σαμαράς είναι προσκολλημένος στο Γερμανικό άρμα τότε εκ των πραγμάτων θα έχει ημερομηνία λέξεως.
Ούτως η άλλως εδώ και καιρό υπάρχει plan B για τους αμερικανούς και ονομάζεται Τσίπρας.
Οι αμερικανοί λοιπόν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τον Σαμαρά αρκεί να διαπιστώσουν ότι είναι έτοιμος για εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλα τα βασικά και ανοικτά μέτωπα.
Όμως ο Σαμαράς είναι παγιδευμένος μεταξύ της Γερμανίας που είναι ο βασικός εκφραστής της επίσημης οικονομικής γραμμής της Ευρώπης και διαμορφωτής της επίσημης οικονομικοπολιτικής   ιδεολογίας και των ΗΠΑ που αναζητούν ουσιαστικά ένα δούρειο ίππο για να αποκτήσουν ζώνες επιρροής στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης