Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Financial Times: H μεσαία τάξη των Ελλήνων θυσιάζει τις διακοπές της, στη σκιά της οικονομικής ανέχειας

tags :
Financial Times: H μεσαία τάξη των Ελλήνων θυσιάζει τις διακοπές της, στη σκιά της οικονομικής ανέχειας
"H μεσαία τάξη των Ελλήνων θυσιάζει τις διακοπές της σε κάποιο ελληνικό νησί".
Αυτός είναι ο τίτλος ενός ακόμη δημοσιεύματος των Financial Times για την Ελλάδα της κρίσης.
Όπως τονίζεται στο νέο αυτό δημοσίευμα, η μεσαία τάξη των Ελλήνων έχει υποστεί τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα. Η ραγδαία αύξηση των φόρων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας και η ταυτόχρονη μείωση μισθών και συντάξεων δεν αφήνουν περιθώρια στους Έλληνες να κάνουν διακοπές. Οι ίδιοι μάλιστα εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί ως προς τις προβλέψεις της τρόικας για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, το 2014.
Την ώρα όμως που οι Έλληνες δεν κάνουν διακοπές και παραμένουν στα σπίτια τους, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης, οι ξένοι τουρίστες καταφθάνουν κατά συρροή στην Ελλάδα, γεμίζοντας όλα τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, όπως η Κρήτη και η Σαντορίνη.
"Μετά από δύο φτωχές τουριστικές σεζόν λόγω των φόβων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και της αυξημένης πολιτικής αστάθειας, οι Έλληνες ξενοδόχοι μπορούν πλέον να ελπίζουν", σχολιάζει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.
Και προσθέτει: Ο τουρισμός αποτελεί, μακράν, τον κλάδο με τη μεγαλύτερη συμβολή στην ελληνική οικονομία.
"Ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της Ελλάδας, ακόμη κι αν οι περισσότερες θέσεις εργασίας είναι κατά κύριο λόγο εποχικές", σημειώνει επίσης η βρετανική εφημερίδα.
Για έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα στην Ελλάδα προειδοποιούσαν χθες οι Financial Times, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Όπως ανέφερε χθες, σε έτερο δημοσίευμά της, η βρετανική εφημερίδα, η ανεργία στην Ελλάδα δεν σταματά να αυξάνεται, μετά και το νέο ρεκόρ που σημείωσε τον Μάιο, φτάνοντας στο 27,6%.
Η ανεργία στην Ελλάδα καλπάζει, σχολίαζαν χθες οι Financial Times, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για το δύσκολο χειμώνα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης