Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Pimco: Θέμα χρόνου η διόρθωση των διεθνών αγορών - Προτιμώμενα τα ομόλογα έναντι των μετοχών σε περιόδους αυξημένης μεταβλητότητας

tags :
Pimco: Θέμα χρόνου η διόρθωση των διεθνών αγορών - Προτιμώμενα τα ομόλογα έναντι των μετοχών σε περιόδους αυξημένης μεταβλητότητας
Σε φάση διόρθρωσης θα εισέλθουν εντός του προσεχούς διαστήματος οι διεθνείς αγορές, προβλέπει ο Tony Crescenzi, κορυφαίο στέλεχος της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Ταυτόχρονα ο Tony Crescenzi, απευθυνόμενος προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, εξηγεί πως είναι "προτιμότερες οι τοποθετήσεις στα ομόλογα, παρά στις μετοχές".
Όπως τονίζει, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο CNBC, παρά το γεγονός πως οι επενδυτές θα πρέπει να μείνουν μακριά από τα ομόλογα μακροπρόθεσμης διάρκειας, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα αναλυτών που, δεδομένης της αστάθειας που κατά καιρούς εμφανίζουν οι μετοχές, αρνούνται να στραφούν σε αυτές, διατηρώντας τις τοποθετήσεις τους στα ομόλογα.
"Οι φόβοι να μην επαναληφθούν στις αγορές όσα συνέβησαν το 2000 και το 2008 θα κρατήσουν μεγάλη μερίδα αναλυτών μακριά από τις μετοχές", εκτιμά ο Crescenzi.
"Ακόμη κι αν οι αγορές καταγράφουν άνοδο, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα αναλυτών που πραγματικά δεν ενδιαφέρεται για τις μετοχές", καταλήγει.
Επενδυτές προσοχή! Αν ένα νέο κύμα αστάθειας κάνει την εμφάνισή του στις αγορές, τότε οι κινήσεις σας πρέπει να βασιστούν στη λογική.
Τούτο υποστηρίζουν, την ίδια ώρα, οι αναλυτές της BlackRock, στην τελευταία έκθεσή τους, για την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων.
Όπως τονίζει ο οίκος, οι επενδυτικές κινήσεις με γνώμονα τη λογική και τη σύνεση, όταν οι αγορές κινούνται στους ρυθμούς της αυξημένης μεταβλητότητας, δεν είναι κάτι εύκολο. Ωστόσο, καθώς αυτή η περίοδος αστάθειας θα έρθει... τον Σεπτέμβριο, οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν.
"Η αστάθεια στις αγορές δεν αποκλείεται να ενταθεί τον επόμενο μήνα για μια σειρά από σοβαρούς λόγους", σχολιάζουν, στη νέα αυτή έκθεσή τους, οι αναλυτές της BlackRocΚ.
Και επισημαίνουν: Υπάρχουν τρεις εσφαλμένες επενδυτικές συμπεριφορές, τις οποίες οι επενδυτές πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγουν σε περίοδο αστάθειας των αγορών!
Αυτές είναι οι εξής:
1) Τυφλή προσήλωση στις αποφάσεις που λαμβάνουν έτεροι επενδυτές.
2) Υπερβολικό trading.
3) Εμμονή στις ασφαλείς τοποθετήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης