Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα που πρέπει να γνωρίζει ο επενδυτής ελληνικού ενδιαφέροντος – Στο διάστημα τέλη Οκτωβρίου με Νοέμβριο ίσως υπάρξουν θετικές χρηματιστηριακές εκπλήξεις

Το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα που πρέπει να γνωρίζει ο επενδυτής ελληνικού ενδιαφέροντος  – Στο διάστημα τέλη Οκτωβρίου με Νοέμβριο ίσως υπάρξουν θετικές χρηματιστηριακές εκπλήξεις
Ένα άκρως ενδιαφέρον χρονοδιάγραμμα που πρέπει να γνωρίζει ο επενδυτής ελληνικού ενδιαφέροντος παρουσιάζεται ώστε να είναι προετοιμασμένος για πάν ενδεχόμενο.
Αν οι 6 θανάσιμες πληγές δεν ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα και δεν πλήξουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και παράλληλα ανοίξει θέμα της ελληνικής αναδιάρθρωσης του χρέους ίσως στο διάστημα προς τα τέλη Οκτωβρίου έως τον Νοέμβριο να υπάρξουν θετικές χρηματιστηριακές εκπλήξεις.

Ποια είναι όμως τα δεδομένα;
Στις 5 με 6 Σεπτεμβρίου του 2013 πραγματοποιείται το κρίσιμο road show των ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων, του ελληνικού χρηματιστηρίου στο Λονδίνο.
Οι παρουσιάσεις κρίνονται άκρως σημαντικές καθώς η παρελθούσα εμπειρία μας δείχνει ότι μετά από κάθε road show εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον στο ΧΑ.
Στις 7 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα παρουσιάσει τους άξονες της οικονομικής πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου παραχωρεί την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου προς τους δημοσιογράφους.
Στις 15 Σεπτεμβρίου θα παραχωρήσει ανάλογη συνέντευξη ο Α. Τσίπρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Στις 17 Σεπτεμβρίου έρχεται στην Αθήνα ο επικεφαλής της DGCom της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού με στόχο να εστιαστεί σε θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων διαχείρισης της παρουσίας των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια.
Στο διάστημα 17 με 21 Σεπτεμβρίου καταφθάνουν σχεδόν όλα τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα για να αξιολογήσουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.
Στις 22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι άκρως ενδιαφέρουσες Γερμανικές εκλογές.
Τέλη Σεπτεμβρίου η Blackrock θα ανακοινώσει την μελέτη που αφορά την αξιολόγηση των αναχρηματοδοτούμενων δανείων των τραπεζών.
Μια μελέτη με πραγματικά τεράστιο ενδιαφέρον.
Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου θα αποφασίσει και ο οίκος FTSE αν θα υποβαθμίσει ή όχι το ελληνικό χρηματιστήριο.
Μέσα Οκτωβρίου οι τράπεζες θα έχουν ολοκληρώσει τα πλάνα αναδιάρθρωσης.
Μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει επίσημα η συζήτηση για το γ΄ χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδος, το νέο δάνειο που θα χορηγήσει η Τρόικα.
Προφανώς θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους που είναι το βασικό θέμα της Ελλάδος.
Στα μέσα Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί επίσημα η υποβάθμιση του ΧΑ στις αναδυόμενες αγορές.
Αναμένονται με βάση εκτιμήσεις από 3 έως 3,5 δισεκ ευρώ εισροές στο ελληνικό χρηματιστήριο με βάση ένα καλό σενάριο.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:14, 4 Σεπτεμβρίου 2013)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης