Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τραγέλαφος η προγραμματική συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου – Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ευθύνεται για την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία της Ελλάδας, εμφανίζεται ως διασώστης – Δίνει «συγχωροχάρτι» η Νέα Δημοκρατία

tags :
Τραγέλαφος η προγραμματική συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου – Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ευθύνεται για την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία της Ελλάδας, εμφανίζεται ως διασώστης – Δίνει «συγχωροχάρτι» η Νέα Δημοκρατία
Οι αναταράξεις στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και της κοινωνίας ολόκληρης έχουν αρχίσει και βγαίνουν στην επιφάνεια επικίνδυνα.
Ο λόγος; Η νέα προγραμματική συμφωνία της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ.
Η συμφωνία η οποία επήλθε με αρκετούς μήνες καθυστέρηση αποτελεί για την πλειοψηφία των Ελλήνων έναν τραγέλαφο.
Μια ακόμη απτή απόδειξη της πρόσδεσης των δύο κυρίων στο άρμα της εξουσίας.  
Μια ακόμη προσπάθεια συνδιαλλαγής με μηδενική ρεαλιστική βάση και ακόμη πιο χλευαστική στάση απέναντι στην κοινωνία.
Σαμαράς και Βενιζέλος δείχνουν ότι έχουν αποκοπεί πλήρως από την ελληνική πραγματικότητα προτάσσοντας απροκάλυπτα το προσωπικό όφελος το οποίο περνά μέσα από την πρόσδεση τους στην εξουσία.
Δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα βροντερά «όχι» και οι υποτιθέμενες «κόκκινες γραμμές» ουδέν αντίκτυπο έχουν στην παρηκμασμένη κοινωνία
Το ΠΑΣΟΚ, που ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών δεινών, της χρεοκοπίας, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής, της Ελλάδας εμφανίζεται ως θεματοφύλακας του δημοσίου συμφέροντος.
Το κόμμα που διαχειρίστηκε τα δημόσια οικονομικά επί σειρά ετών, γνωρίζοντας πολύ καλά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούσε η πολιτική του (εάν δεν το γνώριζε τότε έχουμε να κάνουμε με σχιζοφρενικά επικίνδυνους ανθρώπους), κουνά το δάχτυλο τώρα σε εκείνους που προσέτρεξε προ 3ετίας για βοήθεια.
Η υπογραφή του Βενιζέλου, η οποία βρίσκεται και κάτω από τις περισσότερες συμβάσεις – συμφωνίες που ζημίωσαν το ελληνικό κράτος, βρίσκεται τώρα και κάτω από μία προγραμματική συμφωνία που ελάχιστα ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς δίνει «συγχωροχάρτι» στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του, απλώνοντας την προστασία της εξουσίας.
Αψηφώντας τις φωνές της κομματικής του βάσης, υποκύπτει στους εκβιασμούς ενός εκφυλισμένου εξουσιομανούς κόμματος, με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της πρωθυπουργικής καρέκλας.
Ή αδιαφορεί ή αγνοεί ότι η πρόσδεση με το αμαρτωλό παρελθόν δεν θα τον διαφοροποιήσει για τη μεγαλοθυμία του, αλλά θα τον συνδέσει με τη συντήρηση της ελίτ που χρεοκόπησε τη χώρα.
Ίσως οι δύο άντρες να στοιχηματίζουν στη συνεχή λήθη του ελληνικού λαού, αλλά ξεχνούν ότι η μνήμη είναι οδηγός της λογικής.
Όταν ο οδηγός είναι η ανάγκη, η ανάγκη της κοινωνίας να βγει από το τέλμα, τότε η ψήφος θα δοθεί με άλλα κριτήρια και όχι με εκείνα της μνήμης.
Θα πρέπει λοιπόν πέραν από την προγραμματική συμφωνία, να διαμορφώσουν την πολιτική τους χωρίς να ποντάρουν στο τσιτάτο ότι «ο λαός ξεχνά εύκολα»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης