Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Γ. Κοφινάκος (Storm Ηarbour) – To ελληνικό χρηματιστήριο προσελκύει hedge και pension funds κυρίως γιατί είναι η πρώτη αναδυόμενη αγορά παγκοσμίως με ισχυρό νόμισμα – Βραζιλία και Ινδία πιο ισχυρές οικονομίες αλλά με ευάλωτα νομίσματα

tags :
 Γ. Κοφινάκος (Storm Ηarbour) – To ελληνικό χρηματιστήριο προσελκύει hedge και pension funds κυρίως γιατί είναι η πρώτη αναδυόμενη αγορά παγκοσμίως με ισχυρό νόμισμα – Βραζιλία και Ινδία πιο ισχυρές οικονομίες αλλά με ευάλωτα νομίσματα
Την εκτίμηση ότι τα hedge funds αλλά και τα pension funds ενδιαφέρονται για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κυρίως γιατί θα είναι η πρώτη αναδυόμενη αγορά που θα διαθέτει ισχυρό νόμισμα διατυπώνει ο Γιώργος Κοφινάκος εκπρόσωπος της Βρετανικής τράπεζας Storm Harbour στην Ελλάδα, στο www.bankingnews.gr

«Μπορεί να αναφερθούν πολλές αιτίες για το ενδιαφέρον των ξένων funds στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Προφανώς η υποβάθμιση της ελληνικής αγοράς σε αναδυόμενη και οι τεχνικές κινήσεις – αναδιαρθρώσεις που θα υπάρξουν από πολλά χαρτοφυλάκια έχουν δημιουργήσει μια νέα δυναμική.
Στις 7 Νοεμβρίου ανακοινώνονται τα ειδικά βάρη δεικτών και μετοχών και στις 26 Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβάθμισης από ώριμη σε αναδυόμενη στον MSCI.
Η Ελλάδα πλέον θα βρίσκεται στις αναδυόμενες αγορές από τις 27 Νοεμβρίου.
Σε γενικές γραμμές αναμένονται εισροές από 400 εκατ δολάρια έως 1 δισεκ. δολάρια σε βάθος χρόνου αλλά το ερώτημα είναι τι το ενδιαφέρον έχει το ελληνικό χρηματιστήριο ως αναδυόμενη αγορά σε σχέση με την Βραζιλία ή τις Ινδίες;
Η Βραζιλία και η Ινδία είναι αναδυόμενες οικονομίες και ισχυρότερες από την Ελλάδα.
Σε τι διαφέρουν λοιπόν αυτές οι οικονομίες;
Η Βραζιλία με το Ρεάλ ή ι Ινδία με την Ρουπία μπορεί ως οικονομίες να είναι ισχυρότερες αλλά δεν διαθέτουν ισχυρά νομίσματα όπως το ευρώ ή δολάριο.
Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη αναδυόμενη χρηματιστηριακή αγορά του πλανήτη που θα διαθέτει ισχυρό νόμισμα.
Όσοι παρακολουθούν τις αγορές και διαμορφώνουν παγκόσμια επενδυτικά χαρτοφυλάκια αξιολογούν με τεράστια προσοχή τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.
Το ελληνικό χρηματιστήριο θα είναι αναδυόμενο αλλά θα διαθέτει ισχυρό νόμισμα το ευρώ.
Για τα hedge funds αποτελεί στην κυριολεξία επενδυτικό δώρο.
Οι ξένοι αγοράζουν Ελλάδα, σε μια φάση όπου η οικονομία σταθεροποιείται και ταυτόχρονα το ελληνικό χρηματιστήριο ως αναδυόμενη αγορά στηρίζεται σε ένα ισχυρό νόμισμα το ευρώ.
Το ευρώ παρά την κρίση χρέους ίσως είναι το ισχυρότερο νόμισμα στον πλανήτη και αυτό το έχουν αποτιμήσει τα hedge funds»

Πρώτη ενημέρωση: 08:13, 4 Νοεμβρίου 2013

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης