Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τελικά άνοδος λόγω MSCI θα έρθει ή «τσάμπα την περιμένουμε;» - Νέο ανοδικό κύμα θα εκδηλωθεί, οι τζίροι θα αυξηθούν κατακόρυφα αλλά προσοχή μεταξύ 7 και 26 Νοεμβρίου ο πήχης των προσδοκιών να μην είναι υψηλός…

   Τελικά άνοδος λόγω MSCI θα έρθει ή «τσάμπα την περιμένουμε;» - Νέο ανοδικό κύμα θα εκδηλωθεί, οι τζίροι θα αυξηθούν κατακόρυφα αλλά προσοχή μεταξύ 7 και 26 Νοεμβρίου ο πήχης των προσδοκιών να μην είναι υψηλός…
Τελικά άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο λόγω της MSCI και της υποβάθμισης του ΧΑ σε αναδυόμενη αγορά θα έρθει ή τσάμπα την περιμένουμε κατά το λαϊκώς λεγόμενο και γραφόμενο;

Πρωτίστως πρέπει να αναφέρουμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία πληροφοριών που δώσαμε πολύ έγκαιρα και που σε γενικές γραμμές επιβεβαιώθηκαν.
Κατά το μεγάλο ράλι του Οκτωβρίου, κορυφαίος τραπεζίτης προειδοποίησε ότι εντός των επόμενων 2 εβδομάδων θα εκδηλωθεί διόρθωση.
Μετά από ακριβώς 8 μέρες της πρόβλεψης του τραπεζίτη ξεκίνησε η διόρθωση.
Στην πορεία άλλος κορυφαίος τραπεζίτης του investment banking στην Ελλάδα μας προειδοποίησε ότι ο πήχης των προσδοκιών λόγω MSCI πρέπει να κατέβει πολύ.
Το μεγάλο ράλι που είχε εκτιμηθεί λόγω MSCI δεν θα σημειωθεί.
Μάλιστα με νεότερη του εκτίμηση είχε αναφέρει στην ζυγαριά των εισροών και εκροών ίσως οι εκροές οριακά να υπερτερούν.
Με αυτή την εκτίμηση όχι ράλι δεν θα δούμε αλλά διόρθωση και πτώση.
Όμως έχουμε αρκετές ενδείξεις ότι στο διάστημα μεταξύ 7 και 26 Νοεμβρίου θα εκδηλωθεί το ανοδικό κύμα.
Προφανώς και η παρουσία της Τρόικα στην Ελλάδα, οι αιτιάσεις, ενστάσεις και απαιτήσεις θα προκαλούν διακυμάνσεις στην επενδυτική ψυχολογία αλλά ανοδικό κύμα θα εκδηλωθεί το οποίο όμως σπεύδουμε να αναφέρουμε θα είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών.
Δυστυχώς όταν αναφέραμε ότι είναι αδιανόητο η Deutsche bank να εμφανίζει αποτίμηση 37 δισεκ μια τράπεζα με ενεργητικό 1,23 τρισεκ. σε επίπεδο μητρικής και 1,9 τρισεκ. σε επίπεδο ομίλου και οι ελληνικές τράπεζες με 345 δισεκ. ενεργητικό να εμφανίζουν κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό χρηματιστήριο 33 δισεκ. ευρώ.
Ήταν λάθος 100%.
Άρα λοιπόν βραχυχρόνια θα ολοκληρωθεί η διορθωτική φάση της αγοράς.
Ποια είναι τα όρια των χαμηλών της αγοράς;
Ίσως οι 1100 μονάδες ή ακόμη και 1050 μονάδες και εν συνεχεία θα υπάρξει ανοδικό κύμα προς την διάσπαση των 1200 μονάδων με στόχο τις 1250 μονάδες.
Οι 1400 μονάδες αίρονται και αποτελούν πιο μακροπρόθεσμο στόχο για το 2014.
Ειδικά προς τις 26 Νοεμβρίου μην εκπλαγείτε από απίστευτους όγκους και τζίρους, όλα είναι προβλέψιμα και αναμενόμενα.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, 6 Νοεμβρίου 2013

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης