Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Με προαιρετική δημόσια πρόταση θα μπορούσε το ΤΧΣ να αγοράσει τα warrants που έχουν εκδοθεί – Θέμα που πρέπει να εξεταστεί με προσοχή δηλώνει η Τρόικα – Καλή πρόταση με μέλλον θεωρούν οι τραπεζίτες

   Με προαιρετική δημόσια πρόταση θα μπορούσε το ΤΧΣ να αγοράσει τα warrants που έχουν εκδοθεί – Θέμα που πρέπει να εξεταστεί με προσοχή δηλώνει η Τρόικα – Καλή πρόταση με μέλλον θεωρούν οι τραπεζίτες
Με προαιρετική δημόσια πρόταση θα μπορούσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αγοράσει τα warrants των τραπεζών που έχουν εκδοθεί ώστε να αποσυρθούν ή ελαχιστοποιηθούν από την αγορά, αναφέρουν κορυφαία τραπεζικά στελέχη επαναφέροντας το θέμα που αποκάλυψε πρόσφατα το www.bankingnews.gr.

Να αναφέρουμε ότι οι τραπεζίτες έχουν προτείνει στην Τρόικα, το ΤΧΣ και την ΤτΕ μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση.
Συγκεκριμένα το ταμείο να αγοράσει τα warrants σε προκαθορισμένες τιμές ώστε να αποσυρθούν ή ελαχιστοποιηθούν από την αγορά και εν συνεχεία το ΤΧΣ να είχε την δυνατότητα μέσω placement να πουλάει τραπεζικές μετοχές.
Οι τραπεζίτες επανέρχονται τονίζοντας ότι «το ΤΧΣ θα μπορούσε μετά το πέρας της πρώτης εξαμηνίας δηλαδή μετά τον Ιανουάριο του 2014 να προχωρήσει σε προαιρετική δημόσια πρόταση με βάση την οποία θα αγοράσει warrants τραπεζών.
Επειδή η πρόταση θα είναι προαιρετική το δέλεαρ πρέπει να είναι η τιμή της δημόσιας πρότασης.
Ωστόσο για το ΤΧΣ η απόσυρση των warrants θα ήταν ιδανικό σενάριο γιατί όπως αποδεικνύεται το placement και όχι το warrants είναι ο καλύτερος τρόπος ιδιωτικοποίησης και αύξησης του capital buffer»
Σύμφωνα με τραπεζίτες η Τρόικα δηλώνει ότι η πρόταση αυτή πρέπει να εξεταστεί με πολύ μεγάλη προσοχή.
Θα αλλάξει ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά η ουσία είναι σε ποια τιμή θα μπορούσε να επαναγοράσει warrants το ΤΧΣ και με ποιο σκεπτικό θα ήταν σκόπιμο να το πράξει.
Οι τραπεζίτες θεωρούν ότι αν αποσυρθούν τα warrants θα πρόκειται για μια μεγάλη και σίγουρα θετική αλλαγή στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης των τραπεζών.
Αυτομάτως θα απεγκλωβίζονταν από την ομηρία των warrants και από την άλλη το ΤΧΣ θα ανακτούσε μέρος των κεφαλαίων που έχει επενδύσει.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, 7 Νοεμβρίου 2013


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης