Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι αναλυτές Gross, Roubini και Ritholtz προειδοποιούν - Όλες οι αγορές παγκοσμίως είναι μια φούσκα! - Προσοχή μέσα στο 2014

tags :
Οι αναλυτές Gross, Roubini και Ritholtz προειδοποιούν - Όλες οι αγορές παγκοσμίως είναι μια φούσκα! - Προσοχή μέσα στο 2014
Η πλεονάζουσα ρευστότητα έχει οδηγήσει σε υπερβολικά επίπεδα αποτίμησης πολλές αγορές
Οι "τόνοι" ρευστότητας που έχουν διοχετευτεί στις αγορές από τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν αρχίσει να προκαλούν ρίγη στους αναλυτές.
Όπως και στο παρελθόν ήδη έχουν αρχίσει να εντείνονται οι φόβοι για τη δημιουργία φούσκας στην παγκόσμια οικονομία.
Μόλις χτες ο Bill Gross, επικεφαλής της Pimco προειδοποίησε ότι έχουμε τόσες πολλές φούσκες στην οικονομία που πλέον το περιβάλλον είναι μία τεράστια φούσκα.
Οι επενδυτές και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους ώστε να μην ζήσουμε για ακόμη μία φορά μέσα σε μία πενταετία ένα ακόμη κύμα κρίσης.
Από τη μεριά του, ο διάσημος οικονομολόγος Nοuriel Roubini υποστηρίζει ότι στο χρηματοοικονομικό κλάδο υπάρχουν φούσκες, όχι όμως στις μετοχές.
Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής του New York Stern εντοπίζει φούσκες στις αγορές κατοικιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Όμως η δική του πρόβλεψη είναι ότι η επόμενη μεγάλη φούσκα θα είναι στα υπερτιμημένα start-ups, καθώς ο κλάδος της τεχνολογίας φαίνεται ο πιο ευάλωτος σε μια ενδεχόμενη κρίση.
Ο αναλυτής της Washington Post, Barry Ritholtz, συμφωνεί.
Οι αγορές φαίνεται ότι είναι υπερβολικά υπερτιμημένες με απρόβλεπτες συνέπειες αν συνεχιστεί αυτή η πορεία.
Μάλιστα, δεν αποκλείει ένα έκτακτο συμβάν ακόμη και μέσα στο 2014, συνιστώντας και αυτός προσοχή στους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης