Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Nomura: Δίνει χαμηλότερες τιμές στόχους έως -64% για τις ελληνικές τράπεζες και σύσταση πώλησης

tags :
Nomura: Δίνει χαμηλότερες τιμές στόχους έως -64% για τις ελληνικές τράπεζες και σύσταση πώλησης
Στα 2,60 ευρώ η τιμή στόχος για την Εθνική, στα 0,23 ευρώ για την Alpha Bank, στα 0,30 ευρώ για την Eurobank και στα 0,96 ευρώ για την τρ. Πειραιώς
Έως και -64% χαμηλότερα από τις τρέχουσες τιμές είναι οι νέες τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες που έδωσε η Nomura διατηρώντας τη σύσταση της "μείωσης" (reduce) για τις Εθνική, Alpha Bank και Eurobank και τη σύσταση της "ουδετερότητας" (neutral) για την Πειραιώς.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Nomura οι τιμές στόχοι είναι στα 2,60 ευρώ για την Εθνική ή -42% από τις τρέχουσες τιμές,  στα 0,23 ευρώ για την Alpha Bank ή -63% από τις τρέχουσες τιμές,  στα 0,30 ευρώ για την Eurobank -48% από τις τρέχουσες τιμές και στα 0,96 ευρώ για την τρ. Πειραιώς ή -40% από τις τρέχουσες τιμές.
Σύμφωνα με τη Nomura η Τρ. Πειραιώς βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη διασπορά στη μετοχική της βάση, ενώ την ίδια ώρα λόγω των συνεργειών που έχει αναπτύξει μπορεί να επωφεληθεί από τις οικονομίες κλίμακας.
Αναφορικά για την Alpha Bank η Nomura επισημαίνει χαμηλότερες αποδόσεις λόγω αύξησης του κόστους από πιστωτικές ζημίες που θα προκύψουν από την έκθεση της BlackRock.
Για την Εθνική, η τιμή στόχος αντανακλά τα χαμηλά επίπεδα ιδίων κεφαλαίων σε συνδυασμό με τις αποδόσεις της τουρκικής θυγατρικής Finansbank.
Τέλος, για τη Eurobank η Nomura επισημαίνει ότι η τιμή στόχος είναι συνάρτηση της επικείμενης κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 2 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης